Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 24 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Massa is Kassa-ster Peter Gillis afgevoerd met ambulance: ‘Tijd om iets te doen aan gewicht’

Peter Gillis is vandaag met spoed naar een ziekenhuis in Helmond gebracht omdat hij onwel werd, meldt het Eindhovens Dagblad. De realityster van de serie Familie Gillis: Massa is Kassa bleek op dat moment ‘een hartslag van 30’ te hebben.

De 60-jarige Gillis zou onwel zijn geworden tijdens een overleg met de cameraploeg van het programma over de familie Gillis op SBS6. Gillis’ zoon was bij het overleg en zou meteen het noodnummer hebben gebeld zodra zijn vader onwel werd, maar Gillis heeft dat volgens de krant zelf niet meegekregen.

Suiker te hoog

„In het ziekenhuis in Helmond hebben ze allerlei onderzoeken gedaan”, vertelt Gillis vandaag aan de krant. „Ze dachten aan een hersenbloeding, tia of beroerte, maar de hersenscan was goed. Het bleek dat mijn suiker te hoog was.” Hij mocht laat op de avond weer naar huis.

Gillis moet nog meer onderzoeken ondergaan, want hij voelde zich de volgende dag nog steeds niet goed. Hij stelt nu ‘toch echt iets’ aan zijn gewicht te moeten doen: „Dit is een wake-up call.” De Massa is Kassa-ster zou na deze gebeurtenis weer naar zijn afslankcoach willen gaan.

Peter Gillis naar ziekenhuis

Een aantal weken geleden gaf Gillis in een aflevering van Massa is Kassa aan dat hij nadenkt over een maagverkleining. Al zag hij hier toch vanaf ‘omdat je niet aan een gezond lichaam moet snijden’. Hij doet het liever ‘op zijn eigen manier’ en gaf aan vaker te gaan sporten.

Kijkers van Massa is Kassa geloofden niets van de woorden van Gillis en deelden hun mening uitgebreid op Twitter. Nu lijken de mondige twitteraars de realityster te steunen, al kunnen velen een grapje over zijn eetgedrag niet achterwege laten.

Afgetraind

Peter Gillis gelooft in ieder geval helemaal in zichzelf. „Ik sta weer met beide benen op de grond. Over enkele maanden herken je me niet meer terug”, vertelt hij. Of we over een paar maanden een afgetrainde Gillis gaan zien is de grote vraag, al zegt hij zelf nu écht wakker te zijn geschud.

Overigens wil de Massa is Kassa-ster de mouwtjes uit de handen steken voor Oekraïense vluchtelingen: hij wil een paar honderd bedden beschikbaar stellen voor de opvang van vluchtelingen.

PVV’er Agema bij Jinek: ‘De Jonge moet aftreden vanwege bemoeienis mondkapjesdeal’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Massa is Kassa-ster Peter Gillis afgevoerd met ambulance: ‘Tijd om iets te doen aan gewicht’
Sluiten