Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 22 mrt 2022

Tv-man John Williams kruipt achter radio-knoppen Sublime: ‘Uitdaging jongensdroom’

John Williams kennen we als een echte tv-man. Vanaf vrijdag gaat hij echter een nieuwe uitdaging aan: een wekelijkse radio-uitzending om het weekend swingend in de te luiden. Williams gaat het programma Johnny’s Friday maken op radiozender Sublime, zo heeft hij zojuist bekendgemaakt.

Het programma zal iedere vrijdag te horen zijn tussen 16.00 en 19.00 uur. Is dat gek voor een echte televisieman als John Williams is? Hij is voor het grote publiek natuurlijk vooral bekend als presentator van televisieprogramma’s als Help Mijn Man Is Klusser (al sinds 2005!) en De Slechtste Chauffeur van Nederland. Er stroomt echter sinds zijn jeugd al muziek door de aderen van de geboren Surinamer. Vanmorgen maakte hij het vanmorgen op zijn Instagram-account alvast spannend:

John Williams in Rotterdam Ahoy

Muzikaal is John Williams al jaren de host van zijn eigen concept RNB OLDSKOOL HITS. Dat is een voorstelling waarin hij met een liveband, vocalisten en dansers de grootste R&B en Neo-soul hits uit de 90’s en 00’s ten gehore brengt. Op 16 april gaat zijn tweede kindje in het groot: dan is RNB Icons in Rotterdam Ahoy te zien en uiteraard te horen. In zijn jeugd is de liefde voor deze muziek ontstaan. Het delen van die liefde gaat John Williams voortaan ook in zijn eigen radioshow delen – kindje nummer drie – waar funk, soul en r&b centraal staan in Johnny’s Friday op Sublime.

Johnny’s Friday luidt het weekend in

In het programma Johnny’s Friday sluit John de werkweek van Sublime af en luidt daarmee gelijk het weekend in. De vrijdagmiddagshow zal een trip down memorylane zijn van John Williams en voor de luisteraars waarin vele oude en nieuwere funk, soul en r&b tracks worden afgewisseld. Verzoeknummers? Jawel! De lijnen staan open om nummers aan te vragen en DJ Irwan zal als onderdeel van het programma wekelijks een mix verzorgen.

John Williams Sublime radio
John Williams achter de Sublime-knoppen. Foto: Hans-Peter van Velthoven

John Williams: „Een eigen radioshow op vrijdagmiddag is een langgekoesterde jongensdroom die voor mij uitkomt. Ik ben ontzettend blij met deze kans bij Sublime. Naast televisie, een eigen theatershow én de Ahoy show, vanaf 25 maart dus ook een radioshow. Voor de luisteraars en liefhebbers van funk, soul én r&b wordt Johnny’s Friday de perfecte opwarmer van het weekend. Dat is mijn uitdaging, ik kan niet wachten…”

‘Blij met avontuur John Williams’

Rick Waltmann is een zeer tevreden Station Manager van Sublime: „Wij zijn heel erg blij en trots dat John Williams dit muzikale avontuur met ons aangaat. De samenwerking is ontstaan vanuit een oriënterend gesprek dat wij hadden voor zijn evenement RNB OLDSKOOL HITS. Tijdens dit gesprek werd duidelijk dat er een klik was en dat we dezelfde passie delen voor funk soul en r&b. Toen werd het idee geboren om Johnny’s Friday te gaan maken. En nu gaan we vrijdag 25 maart echt starten.”

Britse dj Joel Corry komt naar 538 Koningsdag: ‘Ik ga helemaal oranje!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tv-man John Williams kruipt achter radio-knoppen Sublime: ‘Uitdaging jongensdroom’
Sluiten