Fleur Broeders
Fleur Broeders Entertainment 17 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Britse dj Joel Corry komt naar 538 Koningsdag: ‘Ik ga helemaal oranje!’

De Britse dj en producer Joel Corry komt naar 538 Koningsdag in Breda. Dat maakt de organisatie bekend aan Metro. Hij kijkt ernaar uit om mee te doen met „een van de leukste dagen van het jaar.” „Ik kan niet wachten om op te treden!”

Nu de coronapandemie ten einde loopt, zijn we allemaal wel toe aan een festival. Zo denkt 538 er ook over. Na twee jaar is er weer een fysieke 538 Koningsdag en het beloofd een goede editie te worden. Dj Joel Corry, bekend van Head & Heart, is nu aan de line-up toegevoegd. Metro sprak hem over het evenement en zijn carrière.

Bekijk hier de videoclip van Head & Heart:

Voor 538 Koningsdag naar Nederland

Wat kunnen we verwachten van zijn set? In ieder geval zijn bekendere nummers. „Ik probeer altijd iets unieks en speciaals toe te voegen. Er zullen ook klassiekers langskomen en een paar meezingers voor de Hollanders.” Verder hoopt hij op veel energie. „Ik wil dat mensen achteraf denken dat het een geweldige set was.”

Joel had al eerder gehoord van Koningsdag en heeft goed onderzoek gedaan. „Toen ik gevraagd werd om te spelen heb ik gelijk ja gezegd. Ik wist hoe groot het was.” Voor het optreden heeft hij wat over: hoewel hij de dag voor Koningsdag nog in Amerika moet zijn, vliegt hij speciaal voor 538 naar Nederland. En op de vraag of hij oranje aantrekt? „100 procent! Mijn gezicht ga ik oranje verven. Ik ga er echt helemaal voor!”

Nederlandse invloeden

Joel begon met dj’en toen hij 13 jaar oud was. „Het was mijn grootste passie en hobby als tiener.” Nu bijna 20 jaar later leeft hij zijn droom en reist hij de wereld over om op de vetste podia te staan. Ook was hij vroeger een grote fan van Dirty Dutch (een Nederlands dance-event dat voor het laatst in 2015 werd gehouden). „Een van mijn favoriete artiesten zijn Afrojack en Chuckie. Ze waren echt mijn helden. De Nederlandse dancemuziek heeft veel invloed op mij gehad als artiest.”

Eerder kondigde 538 aan dat Afrojack ook zal optreden op het oranjefestival. „Ik kan niet wachten om hem te zien! Als we elkaar ontmoeten ga ik zeker een selfie met hem maken”, vertelt hij enthousiast. De twee hebben elkaar al eerder op social media gesproken, maar nog niet in het echt.

Geen vloek, maar een zege

Door de coronapandemie kon Joel lang niet optreden en hij ging de studio in. „Ik zei tegen mezelf dat ik deze tijd goed moet benutten. En dat deed ik.” Tijdens de pandemie heeft hij de nummers Head & Heart, Bed en Out Out uitgebracht. Deze zijn erg succesvol geworden. „Ik zie het nu als een goed iets. Ik kan nu de wereld rondreizen, omdat deze nummers zo succesvol zijn. Die tijd had ik nodig.”

Nu de wereld terug open gaat, staan er leuke dingen op hem te wachten. „Dit jaar mag ik optreden bij Tomorrowland en Greenfields. Ik speel in Amerika en in Las Vegas. Ik bel jullie nu vanuit Australië!” Dit is dan ook wat Joel Corry wil blijven doen: veel reizen, op festivals spelen en muziek maken waar mensen van houden.

Woensdag 27 april wordt het openluchtfestival gehouden. Het ziet ernaar uit dat er geen specifieke coronamaatregelen van toepassing zijn. 538 Koningsdag is een 18+ event.

Morgen komt de nieuwe single van Joel Corry uit: What Would You Do? featuring David Guetta and Bryson Tiller.

The Streamers verkopen binnen anderhalf uur drie keer Olympisch Stadion uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Britse dj Joel Corry komt naar 538 Koningsdag: ‘Ik ga helemaal oranje!’
Sluiten