Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Entertainment 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Toch consequenties voor Will Smith na slaan Chris Rock tijdens Oscars? Academy zegt van wel

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences gaat ‘passende maatregelen tegen de heer Smith’ nemen omdat acteur Will Smith komiek Chris Rock tijdens de uitreiking van de Oscars een klap gaf. Dat laat de organisatie achter de filmprijzen weten in een brief naar haar leden, volgens het tijdschrift Variety.

„Zoals geregeld in de Californische wet met betrekking tot leden van non-profitorganisaties zoals de Academy, en uiteengezet in onze Gedragsnormen, moet een officieel proces volgen dat enkele weken in beslag zal nemen”, is te lezen in de brief die is verstuurd na het incident tussen Will Smith en Chris Rock.

Academy is ‘overstuur en verontwaardigd’

De organisatie zegt in de brief ook ‘overstuur en verontwaardigd’ te zijn. „De uitzending zondag van de 94ste Oscars was bedoeld als een viering van de vele mensen in onze gemeenschap die het afgelopen jaar ongelooflijk werk hebben verricht. We zijn boos en verontwaardigd dat die momenten werden overschaduwd door het onaanvaardbare en ongewenste gedrag op het podium door een genomineerde.”

Tijdens de 94ste uitreiking van de Oscars heeft acteur Chris Rock zich de woede van collega Will Smith op de hals gehaald. Na een grap over zijn vrouw was Smith zo kwaad, dat hij het podium op wandelde en Rock een klap verkocht. Met een grap over de vrouw van Smith, Jada Pinkett-Smith, ging hij voor een aantal mensen echter de grens over. „Jada, Ik kan niet wachten op G.I. Jane twee”, zegt Rock. In de actiefilm uit 1998 speelt actrice Demi Moore de hoofdrol, waarvoor ze haar haar millimeterde.

Pinkett-Smith kampt met de ziekte alopecia, een aandoening waardoor iemand gedeeltelijk of helemaal kaal wordt. Op een video is te zien hoe ze direct na de grap met haar ogen rolt. Will Smith wandelt hierop rustig het podium op om Chris een flinke klap in het gezicht te geven.

Will Smith biedt excuses aan

Op Instagram schreef Smith naderhand dat hij „emotioneel reageerde”. „Ik wil me in het openbaar bij je verontschuldigen”, zei Smith in de post tegen Chris Rock. Verder bood Smith in zijn Instagram-post ook zijn excuses aan onder andere The Academy, en kijkers: „Ik wil ook mijn excuses aanbieden aan de Academy Awards, de producenten van de show, alle aanwezigen en iedereen die kijkt over de hele wereld. Ik betreur het ten zeerste dat mijn gedrag de anders zo prachtige reis voor ons allemaal heeft gekleurd.”

Van Netflix tot HBO Max: hier stream je alle Oscar-winnaars van 2022

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Toch consequenties voor Will Smith na slaan Chris Rock tijdens Oscars? Academy zegt van wel
Sluiten