Judith Tielemans
Judith Tielemans Entertainment 3 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

BN’ers en radio DJ’s enthousiast over Songfestivallied S10: ‘Trots!’

BN’ers en radio DJ’s zijn te spreken over het Songfestivallied De Diepte van S10. Op Twitter schrijven ze onder meer verrast en trots te zijn door het nummer dat vandaag is gepresenteerd.

„Klein beginnend, dan met een verrassende explosie richting een chorus die zowaar meezingbaar is en blijft hangen. In een tot nu toe vrij zwak deelnemersveld is dit een absolute kanshebber”, schrijft theatermaker Maurice Wijnen. Jack van Gelder is korter van stof. „Mooi nummer”, twittert hij.

Songfestivallied S10

Coen Swijnenberg, een van de leden van de songfestivalcommissie, schrijft „niet helemaal objectief” te zijn, maar zegt dat S10 een „prachtige song” heeft gemaakt „waarmee ze sowieso het Eurovisie Songfestival gaat rocken”.

Radio DJ’s Domien Verschuuren van Qmusic en Sander Hoogendoorn van NPO 3FM zijn ook onder de indruk. Beide diskjockeys verwachten dat het Nederlandstalige popliedje in mei hoge ogen gaat gooien in Turijn.

Onder de indruk

„Dit is echt heel goed gedaan, ik ben echt onder de indruk”, zegt Verschuuren enkele minuten nadat hij De Diepte voor het eerst hoorde. „Ik ben echt fan van dit genre en vind S10 al langer te gek.” Dat geldt ook voor Hoogendoorn, zijn collega van de publieke omroep. „Wij draaien S10 bij 3FM al wat langer, dus ook al in de tijd dat ze 17 was en hiphop maakte. In deze nieuwe track hoor je nog steeds waar ze vandaan komt, maar ook waar ze naartoe gaat.”

Dat het liedje in het Nederlands is, maakt volgens de dj’s niet veel uit voor de waardering van het nummer in het buitenland. „Nederlandstalig is altijd spannend, en dit liedje raakt ons misschien iets meer dan mensen die onze taal niet spreken. Maar er zitten zoveel slimme dingetjes in, waardoor je het ook zonder Nederlands te spreken kunt meezingen”, stelt Verschuuren. „Het klinkt zoals het bedoeld is, je voelt waar ze over zingt en dat is heel belangrijk voor het Songfestival”, zegt Hoogendoorn.

Winkansen

De winkansen voor S10 worden door de radiojocks dan ook hoog ingeschat. „Zou mij verbazen als we niet in de top 10 eindigen”, zegt Verschuuren die zegt zich niet te kunnen herinneren vaker zo enthousiast te zijn geweest over een Songfestivalliedje. „Het kan zeker een winnaar zijn”, meent Hoogendoorn. „Ik ben in ieder geval blij dat Nederland al een tijdje doorheeft dat het niet gaat om shalalalie en een kip op het podium, maar om mooie muziek. Muziek die bovendien past in de tijdgeest van nu.”

Het Eurovisie Songfestival wordt van 10 tot en met 14 mei gehouden in de Italiaanse stad Turijn. S10 komt uit in de eerste halve finale.

Sander Hoogendoorn is wooncrisis studenten zat en verruilt woning voor studentenkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BN’ers en radio DJ’s enthousiast over Songfestivallied S10: ‘Trots!’
Sluiten