Alrik de Jong
Alrik de Jong Entertainment 31 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Bitch slap’ Will Smith niet zijn enige wangedrag tijdens de Oscars

De ‘bitch slap’ die Will Smith aan Chris Rock verkocht tijdens de Oscars 2022 krijgt een staartje. De klap was namelijk niet het enige obstinate gedrag van de acteur tijdens de Academy Awards.

De Academy of Motion Pictures Arts and Sciences is begonnen met een tuchtprocedure. Dat naar aanleiding van het gedrag van Will Smith tijdens de uitreiking van de Oscars. De organisatie achter de filmprijzen liet daarbij weten Smith zondagavond te hebben verzocht de ceremonie te verlaten.

‘Will Smith weigerde te vertrekken’

Volgens de organisatie van de Oscars weigerde de acteur te vertrekken. Het instituut laat over dat moment weten: „Maar wij erkennen ook dat wij deze zaak anders hadden kunnen aanpakken.”

Will Smith sloeg Chris Rock tijdens de awardshow na een grap van de comedian over echtgenote Jada Pinkett Smith. De organisatie van de Oscars startte de tuchtprocedure wegens verschillende overtredingen van de huisregels. Denk daarbij aan ongepast fysiek contact, mishandelend of dreigend gedrag en afbreuk aan de integriteit van de Academy.

Excuses aan Chris Rock

In het statement de organisatie achter de Oscars excuses aan aan Chris Rock, genodigden en kijkers van de ceremonie. „De daden van Will Smith tijdens de 94ste Oscar-uitreiking waren een schokkende en traumatische gebeurtenis om live of op televisie te aanschouwen. Meneer Rock, we verontschuldigen ons voor wat u heeft doorstaan en danken u voor uw veerkracht op dat moment. We bieden ook onze excuses aan aan onze genomineerden, gasten en kijkers voor wat er is gebeurd tijdens wat een feestelijk evenement had moeten zijn.”

Will Smith krijgt volgens de Academy de kans zich schriftelijk te verdedigen voordat er over een straf wordt gestemd door het bestuur. Op 18 april besluit de organisatie over maatregelen „die kunnen bestaan uit schorsing, uitzetting en andere sancties die zijn toegestaan binnen onze huisregels.”

Dit artikel verscheen eerder op de website van onze collega’s van Manners.

Forum voor Democratie heeft nog 1 Eerste Kamerlid over: ‘Zure constatering’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Bitch slap’ Will Smith niet zijn enige wangedrag tijdens de Oscars
Sluiten