Pim Pauwels
Pim Pauwels Entertainment 29 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Heftige beelden van overval Mark Gillis: ‘Zit soms nog stijf overeind in bed’

De beelden van de overval op Mark Gillis zijn getoond in opsporingsprogramma Bureau Brabant. Afgelopen november werd de zoon van Massa is Kassa-ster Peter Gillis op brute wijze overvallen bij zijn eigen chalet. Drie mannen takelden hem flink toe en dat is vastgelegd op bewakingsbeelden.

De getoonde beelden zijn heftig. Te zien is hoe een van drie overvallers hem met pepperspray belaagt. Daarna komen de twee andere overvallers eraan gerend. Zij hebben een taser in hun hand en raken daarmee de nek en buik van Mark Gillis. Terwijl hij op de grond ligt, schoppen en slaan ze hem.

Overvallers bedreigen, slaan en wurgen

Op een gegeven moment weten de overvallers de deur van het chalet te openen. Ze trekken de zoon van de rijke vakantieparkbeheerder Peter Gillis – die overigens op een dodenlijst staat – mee naar binnen en binden hem daar vast met tiewraps en ducttape. Als hij zich verzet, wordt hij door een van de mannen bedreigd, geslagen en gewurgd. „Meewerken of ik steek je”, zegt een van de overvallers, schrijft Omroep Brabant.

Terwijl een overvaller Mark Gillis blijft bedreigen, zoeken de andere overvallers naar een kluis. Die blijkt niet aanwezig. Ze halen alles overhoop en nemen uiteindelijk een zonnebril, een portemonnee en wat horloges mee. Na een half uur vertrekken de mannen weer, Mark Gillis in een shocktoestand achterlatend.

De politie weet inmiddels van één van de overvallers wie het is, dankzij een DNA-match. Net als naar de andere overvallers, wordt ook naar hem nog gezocht. Met het tonen van de bewakingsbeelden, die vanavond ook te zien zullen zijn bij Opsporing Verzocht, hoopt de politie op bruikbare tips.

Mark Gillis nog altijd bang: ‘Heb mijn noodknopje bij’

Tegen Shownieuws zegt Mark Gillis dat hij nog dagelijks last heeft van de overval. Hij blijft bang. „Ik denk er nog iedere avond en nacht aan, als het donker wordt. Als ik dan maar een geluidje hoor of er gaat vuurwerk af, noem het maar op, dan zit ik stijf overeind in bed. Daarna moet ik de camerabeelden terugkijken.”

Sinds de heftige gebeurtenis is Mark Gillis erg op zijn hoede. „Als het donker is en ik kom ‘s avonds thuis met de auto heb ik altijd een beveiliger bij of ik heb mijn noodknopje bij. Ik word er elke dag mee geconfronteerd.” Om de overval te verwerken krijgt hij begeleiding van Slachtofferhulp.

Massa is Kassa-ster Peter Gillis afgevoerd met ambulance: ‘Tijd om iets te doen aan gewicht’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Heftige beelden van overval Mark Gillis: ‘Zit soms nog stijf overeind in bed’
Sluiten