Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 21 feb 2022

Platenlabel Sony Music breekt met Lil Kleine: ‘Tolereren gedrag op beelden niet’

Het was de afgelopen dagen angstvallig stil rond het platenlabel van de 27-jarige rapper Lil Kleine. Het label reageerde nog niet eerder op de vermeende mishandelingen van de artiest, die eigenlijk Jorik Scholten heet. Nu is de kogel door de kerk. Sony Music stopt met de samenwerking met Lil Kleine.

De uitgelekte camerabeelden van de rapper, die zijn vriendin hardhandig behandelde in de auto, zorgden voor de nodige ophef. Lil Kleine werd online en in zo’n beetje iedere talkshow bekritiseerd en hij belandde een paar dagen in de cel. Rond platenlabel Sony Music was het al die tijd stil. Maar gisteravond gaf het label een korte verklaring, waarin zij bekend maken dat zij de samenwerking beëindigen.

Platenlabel Sony Music breekt met rapper

„Sony Music neemt de aantijgingen tegen Lil Kleine zeer serieus en tolereert op geen enkele manier het gedrag dat te zien is op de beelden die rondgaan op sociale media”, staat in de verklaring. „Dit conflicteert ernstig met de waarden van ons bedrijf. Sony Music heeft besloten om de werkrelatie met Lil Kleine stop te zetten.”

Die samenwerking was dan ook van korte duur. Eerder stond de rapper onder contract bij platenlabel TopNotch, waar hij zijn recente album Ibiza Stories nog uitbracht. Overigens liet ook dat label vrijdag weten dat zij niks meer met de artiest te maken willen hebben. Ook promoten zij geen muziek meer van Lil Kleine.

Uitgelekte beelden mishandeling Lil Kleine

Vorige week lekten beelden uit van de rapper die zijn vriendin Jaimie Vaes met haar hoofd tussen een autodeur klemde. De artiest werd opgepakt voor zijn daden en belandde in de cel. Afgelopen woensdag mocht hij, in afwachting van het onderzoek, de gevangenis verlaten. Het Openbaar Ministerie ging tegen die beslissing in beroep.

Lil Kleine heeft inmiddels een behoorlijke reputatie opgebouwd. Naast dat zijn muziekstijl en optredens veelal over geld, vrouwen, drank en drugs gaan, viel ook het gedrag van de artiest vaker op. Zo raakte hij recent nog in opspraak vanwege een mishandeling in een Amsterdamse nachtclub, waar ook een rechtszaak tegen liep. En klonken al eerder geluiden over een vermeende mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes op Ibiza.

Tino Martin klaar met Lil Kleine: ‘Kan zich niet in bedwang houden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Platenlabel Sony Music breekt met Lil Kleine: ‘Tolereren gedrag op beelden niet’
Sluiten