Judith Tielemans
Judith Tielemans Entertainment 2 feb 2022

Meilandjes onder vuur vanwege racistische lamp in Funda-advertentie

Kort nadat de Meilandjes onder vuur kwamen te liggen vanwege racistische uitspraken over moslims, is er weer wat nieuws aan de hand. Een racistische lamp, die de familie anderhalf jaar geleden aanschafte in het chateau, blijkt nog steeds in de villa van de Meilandjes te staan in Noordwijk.

„Hij is heel duur, maar ik vind dat het wel waard”, zei de flamboyante kasteelheer destijds over de zwarte jongen, die boven zijn hoofd een lamp draagt. „Dit is Kees”, verkondigde hij destijds. „Hij staat net zoals jij altijd staat, als je mensen verwelkomt”, vindt Erica.

Racistische lamp

Kijkers van Chateau Meiland reageerden destijds al verbijsterd op de aanwinst van de familie. „Lekker racistisch lampje”, zeiden mensen op Twitter. Een ander noemt het „dubieus”. Dat de Meilandjes zich niks hebben aangetrokken van de kritiek, blijkt uit foto’s van de Funda-advertentie. Zakenblad Quote ontdekte dat de controversiële lamp nog steeds in de miljoenenwoning in Noordwijk te vinden is.

De Meilandjes hebben hun woning te koop gezet bij gebrek aan privacy. De familie wordt naar eigen zeggen gek van de fans die hen thuis storen. Volgens buurman Harry Mens valt dat allemaal reuze mee. De Business Class-presentator woont 200 meter verderop en zegt dat het allemaal behoorlijk aangedikt wordt, „uit een zelfverheerlijking.” „Ik zie er niets van. Martien roept maar wat. In werkelijkheid staat er helemaal niemand voor zijn deur. Hij zou misschien graag willen dat hij zo’n superster was”, zegt hij in een interview in de Nieuwe Revue.

Meilandjes liegen over ‘optimale privacy’

In de verkoopadvertentie wordt daarentegen juist gesproken van een ‘optimale privacy’. Ook vraagt de showbizzfamilie nu 3 miljoen euro voor de woning, drie ton meer dan waarvoor ze het kochten. En dat vindt Quote maar vreemd. „Er zijn geen rigoureuze verbouwingen geweest die een dergelijke prijsstijging kunnen verklaren.”

Hilariteit om ‘moedertje’ bij Married at First Sight: ‘Kap hiermee’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meilandjes onder vuur vanwege racistische lamp in Funda-advertentie
Sluiten