Mike Vlastuin
Mike Vlastuin Entertainment 17 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Jaimie Vaes doet geen aangifte tegen Lil Kleine: ‘Kan een strategie zijn’

Lil Kleine is sinds gisteren weer op vrij voeten. De rapper heeft drie nachten in de cel doorgebracht. Het onderzoek naar de mishandeling loopt nog wel. Zijn vriendin Jaimie Vaes heeft nog geen aangifte gedaan. In de uitzending van Shownieuws vertelt Roland Molendijk dat dit ook een strategie van Jaimie kan zijn.

Sinds de beelden van zondag online staan, is Lil Kleine veel in opspraak. Veel mensen zijn er het over eens dat de rapper te ver is gegaan. Toch heeft zijn vriendin Jaimie geen aangifte gedaan: „Er ligt geen aangifte op dit moment”. Dit heeft Nienke Hoogervorst, de advocate van Lil Kleine, laten weten aan Shownieuws.

Het onderzoek

Gister is het nieuws dat Lil Kleine zou hebben gehuild en niet wilde eten naar buiten gebracht. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar een lek op het politiebureau. De advocaat van Lil Kleine laat aan Shownieuws weten het een goede zaak te vinden: „Ik heb ook begrepen dat de politie onderzoek doet naar een mogelijk lek op het hoofdbureau van de politie. En het lijkt me uitstekend dat daar onderzoek naar wordt gedaan.” Volgens Evert Santegoeds leidt dit af van het echte onderzoek.

In de uitzending van Shownieuws speculeren Evert Santegoeds en Roland Molendijk over waarom Jaimie nog geen aangifte heeft gedaan. Ze suggereren dat het een strategie van Jaimie kan zijn: „Het kan zijn dat Jaimie denkt ik wacht nog even met de aangifte, want dat is mijn breekijzer om te onderhandelen.” Het zou volgens Molendijk dan gaan om financiële afspraken. Santegoeds denkt dat het ook nog een andere reden kan hebben: „Het is bij een aangifte tegen huiselijk geweld ook zo dat deze definitief is en niet kan intrekken.”

Het onderzoek van de mishandeling loopt nog wel. Volgens de advocaat wilde het Openbaar Ministerie hem zelfs nog twee weken langer vasthouden. De rechter-commissaris heeft vandaag anders besloten. „Hij is zeker opgelucht. Het heeft uiteraard een grote impact op hem. Het is vervelend uiteraard, ook voor hem”, vertelt zijn advocaat.

Lil Kleine Boycot

Inmiddels hebben meerdere partijen afstand genomen van Lil Kleine. Madame Tussauds heeft er namelijk voor gekozen om het wassen beeld van de rapper uit het museum te verwijderen. Vervolgens heeft FunX aangegeven de muziek van hem voorlopig niet meer op de radio af te spelen. Ook streamingdienst Spotify heeft actie ondernomen. Ze hebben de muziek van Lil Kleine uit de redactionele afspeellijsten gehaald.

Naast Lil Kleine heeft ook Glennis Grace vastgezeten voor mishandeling. Ook de zangeres is inmiddels weer op vrij voeten. Net als Lil Kleine blijft ze verdachte in het onderzoek.

Glennis Grace-schandaal gaat internationaal: ‘Gearresteerd op verdenking van mishandeling’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jaimie Vaes doet geen aangifte tegen Lil Kleine: ‘Kan een strategie zijn’
Sluiten