Judith Tielemans
Judith Tielemans Entertainment 17 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Bilal Wahib na mislukte comeback Instagram: ‘We blijven proberen’

Dat Bilal Wahib niet zo snel de handdoek in de ring gooit, blijkt wel uit een verklaring van vandaag. De 23-jarige acteur en zanger heeft zich uitgelaten over zijn korte comeback op Instagram. Wahib maakte het account zaterdag aan met hulp van zijn management, terwijl hij begin vorig jaar te horen kreeg levenslang verbannen te zijn van het platform.

Dat zijn account niet veel later offline werd gehaald, lijkt hem niet te deren. „We gaan het gewoon elke week weer proberen”, vertelt hij aan RTL Boulevard. „Elke maand, elke maand gaan we het proberen”, gaat hij door.

17 doezoe

Dat zijn comeback waarschijnlijk niet zou slagen, had Wahib van tevoren al bedacht. „We wisten wel dat dit zou gebeuren, want het mocht niet. We dachten gewoon: ‘We gaan het proberen. Misschien mag het, misschien mag het niet.’ Maar het mag gewoon nog steeds niet. Dat moet ik accepteren.”

Wahib werd van Instagram verbannen nadat hij een minderjarige jongen op het platform vroeg zijn geslachtsdeel te laten zien. In ruil daarvoor zou de jongen ’17 doezoe’ (17.000 euro red.) krijgen. Na wat opmerkingen van Wahib en de andere aanwezige acteur Oussama Ahammoud, ging de jongen overstag.

Boycots Wilal Wahib

Na deze gebeurtenis ging de rapper diep door het stof. Aangezien het slachtoffer slechts 12 jaar oud is, werd Wahib verdacht van het verspreiden van kinderporno. Daarop volgde een lange lijst aan boycots. Zo wilde het platenlabel van Wahib destijds, Top Notch, niks meer met de 22-jarige te maken hebben en BNNVARA maakte een einde aan zijn presentatieklus. Ook zijn Edison voor beste nieuwkomer werd teruggetrokken en alle radiozenders besloten massaal zijn muziek te boycotten.

Zaterdagmiddag verscheen er een nieuwe video van de zanger op een account dat volgens de beschrijving werd beheerd door het management van Wahib. In de video liet hij een stukje van een nieuw nummer met Rolf Sanchez horen, maar niet veel later was het account alweer offline gehaald. De woordvoerder bevestigde dat alle „relevante accounts” zijn verwijderd.

Radio-ban Ali B en Marco Borsato: ‘Te pijnlijk voor slachtoffers The Voice’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bilal Wahib na mislukte comeback Instagram: ‘We blijven proberen’
Sluiten