Judith Tielemans
Judith Tielemans Entertainment 6 jan 2022

Tim Hofman zou vaker een rok willen dragen: ‘Dat zit lekker’

Televisiemaker Tim Hofman zou vaker een rok willen dragen. Maar soms besluit hij dat niet te doen om niet op te vallen. Dat vertelde de presentator vandaag in een gesprek op NPO Radio 1.

„Ik denk dat ik wel vaker een rok zou willen dragen, dat zit ook lekker”, aldus Hofman. „Maar ik kies er soms voor om een spijkerbroek, een T-shirt en een pet te dragen om niet op te vallen.” Hij noemt als voorbeeld het programma Over mijn lijk, waarin hij jongeren volgt die weten dat ze niet lang meer te leven hebben. „Bij dat programma moet het niet over mij gaan, maar om de mensen die gaan sterven. Dan moet ik daar niet in een rok of op hakken gaan staan, dat kan mensen afleiden. Ik vind het soms al ingewikkeld dat ik armen vol tatoeages heb.”

In een gesprek met RTL Boulevard vertelt de presentator wat voor impact de heftige opnames van Over mijn lijk op zijn leven hebben. „Ik heb echt moeten leren met dit programma, dat ik mijn leven hierop aan moet passen. Ik moet goed slapen, ik moet mentaal fit zijn, fysiek fit zijn. Dat betekent ook dat als ik thuiskom, ik gewoon moet huilen. Dat gaat óók gepaard met een therapeut of een psycholoog, waar ik af en toe heenga.”

Met roze sokken en nagellak in de sportschool

De 33-jarige presentator vindt het jammer dat mensen zich soms vastklampen aan stereotype beelden die bestaan bij mannelijkheid en vrouwelijkheid. „Ik voel mij helemaal niet thuis bij masculiniteit die zich uit in seksisme. Of bij het beeld hoe mannen met gevoelens om zouden moeten gaan. Ik zou niet weten waarom ik geen nagellak of make-up zou mogen dragen.”

Zelf combineert Hofman het liefst allerlei elementen waar hij zich goed bij voelt. „Ik sta in de sportschool op roze sokken en met nagellak op 200 kilo te tillen.” De presentator werd afgelopen jaar bekroond met de Winq Diversity Award omdat hij zich vaak inzet voor lhbtiq’ers in Nederland, hoewel hijzelf niet tot de regenboogfamilie behoort.

Tim Hofman en Lize Korpershoek

Tijdens de Gouden Televizier-gala in 2019 draaiden de televisiemaker en zijn vriendin Lize Korpershoek de rollen om: de presentator verscheen in een jumpsuit en hakken op de rode loper, zijn vriendin in een oversized pak van Gucci.

Hugo de Jonge en Mark Rutte mogen van Tim Hofman ‘opdonderen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tim Hofman zou vaker een rok willen dragen: ‘Dat zit lekker’
Sluiten