Judith Tielemans
Judith Tielemans Entertainment 31 jan 2022

Leco van Zadelhoff neemt het op voor Marco Borsato, levert hem gemengde reacties op

Leco van Zadelhoff deelt op sociale media een stukje van een door Richard Kemper geschreven column, waarin hij zijn onvrede uitspreekt over het cancellen van Marco Borsato door het GelreDome. De visagist en lifestyledeskundige van RTL Boulevard is het volledig eens met Kemper en zegt: „Hij heeft niet beter kunnen verwoorden hoe ik er over denk!!! Neem de moeite en ga naar zijn pagina.”

Kempers artikel werd afgelopen vrijdag in de Gooi-en Eemlander geplaatst en op de website van Veldhuis en Kemper. De cabaretier stelt: „Dat normale mensen snel klaar met je kunnen zijn, wist ik al, maar ik was stupéfait toen ik las dat ook het GelreDome afgelopen week de eretegels van Borsato zonder overleg verwijderde en afplakte.”

Hij vervolgt: „Vijfentwintig uitverkochte concerten en 800.000 toeschouwers vonden ze pas geleden nog de moeite waard om Marco met veel tromgeroffel op het schild te hijsen. Persberichten, foto’s, interviews. Alles om het GelreDome als concertlocatie mee te laten liften op de vleugels van Marco. Hij was hùn man. Hùn artiest. Hùn allessie.”

Huisvriend van Marco Borsato

Van Zadelhoff is een huisvriend van de Borsato’s en werkt al jarenlang samen met Marco’s ex-vrouw Leontine. Volgens volgers van de visagist is hij dan ook niet helemaal objectief, hoewel zijn bedoelingen goed zijn. „Ik vind het een dooddoener en ontzettend respectloos naar de slachtoffers toe in dit geval van verschillende zedenaangiften… om dit te gaan bagatelliseren wat deze man allemaal voor goeds gedaan heeft. Geen een mens is honderd procent slecht. Bedrijven kiezen ervoor om niet meer geassocieerd te worden met een persoon die door meerdere mensen beschuldigd wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij jonge kinderen,” schrijft een volger. Een ander zegt: „Als vriend ben jij niet echt objectief. Al is maar tien procent van die verhalen waar, moet je op enigerlei wijze afstand nemen. Het zal je kind maar zijn.”

Andere volgers zijn het juist met Leco eens. „Het is walgelijk hoe Nederland vindt dat het voor eigen rechter kan spelen. Het oordeel staat al klaar zonder dat we de feiten weten. Goede column van Richard Kemper en goed dat jij dit deelt.” Een ander zegt: „Marco Borsato wordt door de modder gesleurd zonder dat er iets bewezen is. Hoe jammer dat de rioolpers iemands carrière stuk kan maken, maar ook zijn persoonlijkheid”. Een ander meldt: „Helemaal mee eens. Eerst het OM laten onderzoeken… volgens mij was dat het in Nederland toch onschuldig totdat het tegendeel is bewezen? Er is een complete heksenjacht gaande.”

Aangeefster Marco Borsato voorziet ‘lijdensweg’ nu zanger tegenaangifte doet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Leco van Zadelhoff neemt het op voor Marco Borsato, levert hem gemengde reacties op
Sluiten