Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 17 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Humberto Tan doet aangifte tegen Albert Verlinde na beschuldigingen

Humberto Tan doet aangifte tegen showbizzkenner Albert Verlinde om „lasterlijke” uitspraken. Gisteravond beschuldigde Verlinde Tan van wangedrag en het versturen van ongewenste berichten naar vrouwen. Tan laat het er niet bij zitten en neemt vervolgstappen.

Er is een hele hoop gaande in showbizzland. Aantijgingen richting The Voice of Holland, Linda de Mol die haar overspelende man verlaat en ineens wordt ook Humberto Tan beschuldigd van wangedrag. Eerder vandaag schreef Metro over de beweringen van Albert Verlinde gisteravond aan de desk bij Shownieuws. Daar verkondigde hij dat Tan ongepaste berichtjes stuurde naar voornamelijk vrouwelijke talkshowgasten.

Aangifte tegen Albert Verlinde

En daar was opnieuw een media-rel geboren. Tan liet zich gisteravond vrij snel uit op Twitter en kwam met zijn kant van het verhaal. Hij meldt dat hij alle talkshowgasten na afloop van zijn shows bedankt. „Mannen en vrouwen.” Hij haalde zelfs een bericht aan waarin hij Verlinde ooit in 2017 ook een dankbericht stuurde. Tan noemde de beschuldigingen van Verlinde „pure smaad”. Maar daar laat de presentator het niet bij. Hij doet aangifte tegen de entertainmentdeskundige.

BN’ers nemen het op voor Humberto Tan

Volgens Verlinde ging Tan rond 2015 en 2016 te ver achter de schermen van talkshow RTL Late Night. „Het is binnen RTL, en we hebben het verhaal Dionne Stax meegemaakt, ook wel bekend dat Humberto de neiging had om vrouwen die leuk waren, om daar contact mee te zoeken na de uitzending”, zegt Verlinde. „Waarom vertel ik dat nou? Niet om Humberto te naaien. Maar omdat ik weet dat er mensen bij het programma weg zijn gegaan die zeiden: ‘Het lijkt wel of ik hier meer een datingshow zit te produceren dan een talkshow’.”

Later vandaag verdedigden verschillende BN’ers Tan. Cabaretière Claudia de Breij, schrijfster Saskia Noort, schrijfster Susan Smit nemen het voor de presentator op, die volgens hen altijd „hoffelijk” zijn talkshowgasten bedankt. Ook actrice Marian Mudder, Meiland-biograaf Jan Dijkgraaf en Sportraad-voorzitter Michael van Praag kozen partij voor de presentator.

Gesprek van de dag

Op Twitter zijn de hele dag de aantijgingen en geruchten over bekend Nederland het gesprek van de dag. Waarschijnlijk is het laatste woord ook hierover nog niet gezegd.

Linda de Mol verbreekt relatie met Jeroen Rietbergen, legt werkzaamheden neer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Humberto Tan doet aangifte tegen Albert Verlinde na beschuldigingen
Sluiten