Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Entertainment 29 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Donny Roelvink over wegslijpen tanden: ‘Superstom, heb allerlei complicaties’

Een tijd terug liet Donny Roelvink (zoon van) zijn tanden wegslijpen. Daarvoor in de plaats kwamen kronen, neptanden. En daar heeft hij nu maar wat spijt van. Hij noemt zijn besluit „superstom” en waarschuwt zijn volgers dat ze niet zijn voorbeeld moeten volgen.

„We zijn allemaal mensen, we maken allemaal wel eens fouten. Ook ik ben een mens, en ik maak ook wel eens fouten. Maar je moet ook je fouten toe kunnen geven”, zegt Roelvink in een video in zijn Instagram Stories. „Ik heb destijds, toen ik die behandeling heb gedaan, een fout gemaakt. Ik was heel naïef, heel eigenwijs en heb niet goed m’n research gedaan. Ik dacht: ‘Ah joh, komt wel goed, laten we het gewoon lekker doen’. Achteraf heb ik daar heel veel spijt van.”

Door de behandeling heeft Roelvink nu allerlei complicaties aan zijn tanden. Hij is slechts 23 jaar oud, dus een kunstgebit zou voor hem waarschijnlijk nog lang niet aan de orde zijn. Maar met de neptanden heeft ‘ie dat in zekere zin wel. Zijn tandarts kon hem, zo zegt hij zelf, „op het nippertje” redden. Anders werd de situatie nog erger met „infecties en dat soort dingen”.

Ook Dave heeft neptanden

Ook broer Dave koos voor neptanden, kronen dus, en liet zijn eigen tanden wegslijpen. Volgens Jan Willem Vaartjes, tandarts-implantoloog en vicevoorzitter van de KNMT, de beroepsorganisatie van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen, zullen de Roelvinkjes hun leven lang „extra kosten blijven maken voor hun gebit”. „Als je heel veel aan je gebit laat doen op jonge leeftijd, ben je de rest van je leven gedoemd steeds weer terugkerende kosten te maken.”

De foto die Donny plaatste van zijn echte tanden heeft hij verwijderd, maar van Dave is nog wel een video beschikbaar. Daarop zie je zijn eigen tanden, waar slechts nog stompjes van over zijn. Zo zal het er bij Donny ook ongeveer uitzien:

Donny Roelvink: ‘Kan alleen mijn volgers waarschuwen’

Donny Roelvink heeft dus spijt van zijn beslissing, maar terugdraaiden kan hij het niet. Het enige dat hij kan doen, zegt hij, „is mijn volgers hiervoor behoeden”. „Ik heb veel volgers. Daarmee vergeet ik soms dat ik ook een voorbeeldfunctie heb en ook jonge kijkers heb die dit allemaal zien en tegen die wil ik vooral zeggen: doe altijd je research.” Roelvink raadt mensen die nadenken over het zetten van neptanden aan om eerst te praten met hun tandarts.

Roelvink zei vorig jaar juli nog in Op1 dat hij de behandeling zo weer zou doen. Een tandarts, die ook aan tafel zat, waarschuwde hem toen dat uiteindelijk 15 procent van zijn tanden afsterft door de ingreep. De realityster moest toegeven dat hij dat niet wist, maar zelfs met die kennis op zak toch het risico had genomen.

Bij het plaatsen van neptanden wordt een dun schildje van composiet of porselein op een tand of kies gezet. Daarvoor moeten dan eerst de echte tanden deels worden weggeslepen.

Sportscholen om eerder dicht? Dan maar sporten onder werktijd: ‘Minder waarde hechten aan 9 tot 5-mentaliteit’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Donny Roelvink over wegslijpen tanden: ‘Superstom, heb allerlei complicaties’
Sluiten