Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 28 okt 2021

Massa is Kassa-icoon Peter Gillis staat op dodenlijst

Massa is Kassa-icoon Peter Gillis werd de afgelopen tijd een heuse BN’er door zijn realityserie. Daarnaast beheert de ondernemer verschillende vakantieparken in België en Nederland en dat levert hem een aardige duit op. Maar achter de faam en het geld schuilt ook een duistere kant. Gillis staat namelijk op een dodenlijst.

Volgende week verschijnt er een autobiografie over de 59-jarige vakantieparkenmagnaat. Met ‘zijn Nicol’ is hij inmiddels een bekend gezicht op televisie. Gillis zit door zijn business goed in de slappe was en is multimiljonair. Hij staat al vier jaar op rij in de Quote 500. Maar om die reden wordt de Brabander ook beveiligd.

Massa is Kassa-icoon op dodenlijst

Uit zijn boek blijkt namelijk dat Gillis op een dodenlijst staat. Vandaag bericht het AD over de dreiging, die vorig jaar begon. Wie de bedreiger van het Massa is Kassa-gezicht is, weet Gillis niet. De multimiljonair moest zich vorig jaar melden op het politiebureau. De Nederlandse politie wilde hem toen niets vertellen. Daarentegen lieten Belgische rechercheurs meer los over de bedreigingen. Want volgens Gillis gaat het om een lid van een motorbende. „Die persoon komt volgend jaar vrij. Maar ik weet nog steeds niet wie erachter zit.”

Het AD schrijft dat Gillis en ‘zijn Nicol’ de eerste weken niet makkelijk konden slapen. Ze bleven na het bericht over de dreiging om de beurt ‘s nachts wakker. Maar het gewone leven gaat ook voor het miljonairs-koppel verder. Gillis is wel iets voorzichtiger, maar bang is hij niet. Met een goed alarmsysteem en een alarmknop op zak nam hij voorzorgsmaatregelen. Die alarmknop laat hij soms wel eens per ongeluk afgaan.

Peter Gillis koopt kasteel

Afgelopen week werd bekend dat Gillis trotse eigenaar is geworden van een kasteel in België. Aan Privé vertelde de Massa is Kassa-ster over de 5,5 miljoen euro die hij neerlegde voor het optrekje. Het kasteel ligt in Genenbroek in Achel en heeft een achtertuin met maar liefst zeventien hectare grond. Het landgoed was ooit van een graaf genaamd Theux de Meylandt.

De biografie van Peter Gillis verschijnt 2 november in de boekhandels. 

Documentaire over borstvoeding bij volwassenen zorgt voor commotie, kijkers ‘walgen’ van beelden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Massa is Kassa-icoon Peter Gillis staat op dodenlijst
Sluiten