Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 26 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Alle evenementen gaan ondanks corona (nog) door, alleen De Toppers niet

Evenementen in de Ziggo Dome, Rotterdam Ahoy en AFAS Live gaan gewoon door, zolang dit van het kabinet ondanks corona mag. Uit één evenement werd vandaag al wel de stekker getrokken: de kerstconcerten van De Toppers in Ahoy.

Heel Nederland wacht in spanning af wat er qua coronamaatregelen en de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge volgende week dinsdag gebeuren gaat. De cijfers staan in het het rood, dus dat er ‘iets’ gaat gebeuren staat wel vast. Hugo de Jonge liet dat de afgelopen dagen al doorschemeren. De evenementensector maakt zich vooralsnog niet zoveel zorgen.

De Toppers gaan niet naar Ahoy

Ahoy, de Ziggo Dome en AFAS Live hebben vandaag aan het ANP weten dat evenementen voorlopig doorgaan. Er werd daarmee gereageerd op het bericht dat de kerstconcerten van de Toppers in Ahoy in december zijn afgelast. René Froger, Jeroen van der Boom, Gerard Joling en Jan Smit maakten hun besluit vandaag bekend. Verantwoordelijken van de genoemde locaties in Amsterdam en Rotterdam willen eerst de coronapersconferentie van komende dinsdag afwachten als het om eventuele stappen gaat. Zij rekenen erop dat evenementen door kunnen gaan.

Door het oplopende aantal ziekenhuisopnames komt het kabinet mogelijk met aanvullende coronamaatregelen, aldus demissionair zorgminister Hugo de Jonge. De concerten van de Toppers zijn onder meer afgelast vanwege de onduidelijkheid rondom de coronamaatregelen, zo meldde de organisatie eerder. Volgens Ahoy-directeur Jolanda Jansen ligt de keuze om de concerten te annuleren geheel bij de organisatie en niet bij Ahoy Rotterdam.

Andere evenementen: ja, zolang het kan

Andere evenementen, zoals de concerten Groots Met Een Zachte G, gaan volgens Jansen dan ook gewoon door zolang dit kan. „Je ziet dat de besmettingen vooral thuis en op scholen plaatsvinden en niet zozeer bij evenementen. Wat ons betreft is er dan ook geen aanleiding om hier anders naar te kijken.” Ze heeft goede hoop dat tijdens de komende persconferentie geen aanvullende maatregelen komen voor de evenementensector. „Ik hoop dat ze het bij feiten houden. Die laten zien dat deze sector niet verantwoordelijk is voor de ziekenhuisopnames.”

Ook een woordvoerster van AFAS Live zegt dat de dertig evenementen die tot en met december gepland staan gewoon doorgaan als de maatregelen niet veranderen. „Natuurlijk hebben we de afgelopen anderhalf jaar gezien dat de evenementenbranche als eerste op slot gaat. Toch houden we goede moed en hopen we dat de huidige maatregelen blijven zoals ze nu zijn voor de evenementenbranche.”

Holland Zingt Hazes in de Ziggo Dome

Dat optimisme deelt Ziggo Dome-directeur Danny Damman. In de Ziggo Dome wordt onder andere Holland Zingt Hazes gehouden, met meer dan 10.000 bezoekers. „Wij gaan ervan uit dat alles wat in de agenda staat gewoon doorgaat.” Want tot nu toe heeft hij nog niets gehoord over nieuwe maatregelen voor de evenementensector. Huidige maatregelen, zoals de controle op coronatoegangsbewijzen, zullen blijven denkt hij. „Maar ik verwacht dat het daarbij blijft. Nou ja, dat hoop ik.”

Toppers in Concert Christmas Party of the Year zou op 22, 23, 24 en 26 december in Rotterdam Ahoy zijn. „Toppers in Concert is een showconcept met immense decors, dansers, gastartiesten, grote live band en effecten. Deze kostbare totaalbeleving kan niet georganiseerd worden met beperkende productionele maatregelen”, aldus de organisatie. „De continu veranderende omstandigheden in combinatie met vele productionele uitdagingen en steeds krapper wordende voorbereidingstijd dwingen ons nu, na enorm veel wikken en wegen, de kerstshows definitief te annuleren.”

Iedereen met een kaartje krijgt het aankoopbedrag daarvan teruggestort. De volgende concerten van de Toppers zijn volgend jaar mei in de Johan Cruijff ArenA.

Alle cijfers over corona staan in het rood: welke coronamaatregelen komen eraan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Alle evenementen gaan ondanks corona (nog) door, alleen De Toppers niet
Sluiten