Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Entertainment 4 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Britney Spears zegt niet meer te gaan optreden

Slecht nieuws voor de fans van Britney Spears die hoopten haar toch nog een keer live te zien. De popster gaat nooit meer het podium op, zegt ze.

De 39-jarige zangeres heeft een roerige tijd achter de rug en zegt de komende tijd rust nodig te hebben. Haar vader is verwijderd als toezichthouder en dat betekent dat Spears ook echt haar rust kan nemen. Ze hoeft zich niet langer aan zijn regels te houden.

Voorlopig geen shows

Volgens showbizzwebsite TMZ heeft Spears geen zin om weer het podium op te gaan. Een optreden zit er voorlopig niet meer in. Of dit besluit voorgoed is, is niet helemaal duidelijk. Maar de komende tijd zal het voormalig tieneridool niet meer zingend en dansend op de voorgrond te vinden zijn.

Britney Spears mag met zelfgekozen advocaat aangifte doen tegen vader

De afgelopen jaren stond Spears onder curatele van haar vader. Vanwege mentale problemen mocht ze vrij weinig zelf beslissen. Vader Jamie Spears was verantwoordelijk voor de gezondheid en financiën van de popster en dwong haar op te treden.

Britney Spears weer vrij

Nu vader Spears geen toezichthouder meer is voor zijn dochter, laat Britney weten voorlopig niet te gaan optreden. Het is een langgekoesterde wens van de zangeres, die zegt gas terug te willen nemen. Ze zei eerder al nooit meer te willen optreden zolang haar vader nog zeggenschap over haar had. Inmiddels lijkt het erop dat ze de trend nog even doorzet.

Spears’ voormalige manager Larry Rudolph, die ontslag nam in juli, liet bij zijn afzwaaien ook al weten dat Britney met pensioen wil gaan en van het leven wil genieten.

Zes dagen per week optreden

Britney liet tijdens een van de hoorzittingen dit jaar weten tegen haar wil in een Europese tour te hebben gedaan in 2018 en dat ze in de jaren daarvoor 6 dagen per week moest optreden in Las Vegas van haar vader. „Het is te vergelijken met wat sekswerkers moeten doen: tegen hun wil in werken terwijl hun paspoort, telefoon en creditcard zijn afgenomen. Dat is wat er met mij in Vegas is gebeurd.”

Verloofde Britney Spears niet te spreken over docu’s die „bittere nasmaak” achterlaten

Fans willen Britney natuurlijk met alle plezier weer zien optreden. Toch hebben ze begrip voor de keuze van de popster. „Deze vrouw is zo lang onderdrukt geweest door haar vader dat ze het verdient om te doen wat ze zelf wil. En als dat betekent dat we haar nooit meer op een podium zien, dan is dat zo. Als ze maar gelukkig is”, aldus een fan.

#FreeBritney

De afgelopen tijd was Britney veelvuldig in het nieuws. Dertien jaar lang was haar vader degene die alles over haar leven kon besluiten. Afgelopen zomer spande Britney een rechtszaak aan, die ze nu eindelijk heeft gewonnen.

In 2008 – het jaar dat Britney een mentale breakdown kreeg – werd haar vader aangesteld als curator, wat flinke impact op haar leven heeft gehad. In de documentaire Framing Britney Spears die begin dit jaar uitkwam, werd duidelijk wat de impact op haar leven is geweest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Britney Spears zegt niet meer te gaan optreden
Sluiten