Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Entertainment 6 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Jan Roos en Dennis Schouten verliezen Roddelpraat-zaak tegen Televizier

Dennis Schouten en Jan Roos waren (en zijn, waarschijnlijk) absoluut niet blij met de organisatie van de Televizier-prijzen. Hun onlineprogramma, Roddelpraat, werd namelijk uitgesloten van deelname. De rechter heeft nu bepaald dat het programma niet opnieuw toegelaten hoeft te worden tot de nominatieronde.

Programmamakers Roos en Schouten stapten naar de rechter omdat het programma volgens hen onrechtmatig van de lijst was gehaald. Volgens Televizier zat er een goede, rechtmatige reden achter de uitsluiting. De organisatie zegt namelijk dat ze het programma niet bij de nominaties betrokken omdat het groepen in de samenleving zou beledigen.

Roos en Schouten sommeerden de Televizier-organisatie daarop het programma weer op te nemen in de selectie, maar dat gebeurde niet. Daarom stapten ze naar de rechter. Jan Roos reageert verslagen:

Rechter: ‘Televizier mag deelnemers uitsluiten’

De rechter oordeelt dus dat de organisatie gewoon deelnemers mag uitsluiten. Wel is de manier waarop dat gebeurd is, „onzorgvuldig”. Maar dat betekent niet dat Roddelpraat een plek op de nominatielijst verdient. Dat komt omdat niet vast is komen te staan dat de uitsluiting van de verkiezing schade voor de programmamakers tot gevolg heeft gehad.

Schouten en Roos wilden snel een beslissing en daarom kwam de rechter vandaag alleen met een besluit. De uitwerking van het oordeel volgt over twee weken. Televizier is blij met het besluit: „Televizier heeft eerder al erkend dat de gang van zaken rond de kwalificatie geen schoonheidsprijs verdient. Ook de rechter wijst daar nu op. Maar de organisatie had goede redenen om het programma alsnog uit te sluiten en is blij dat die uitsluiting nu bevestigd is door de rechter.”

Roddelpraat

In Roddelpraat spreken Roos en Schouten – die overigens ook meedoet aan dit seizoen van Expeditie Robinson – over onder meer BN’ers en andere mediazaken. Vaak is het, de naam zegt het al, geroddel. Volgens Televizier zouden de twee mannen dus zelfs groepen en mensen beledigen met hun programma.

Een tijdje geleden sprak Schouten nog over Famke Louise, met wie hij rond #IkDoeNietMeerMee nog in aanvaring kwam. Volgens de ex-PowNed-verslaggever zijn ze samen in bed beland. „In totaal duurde het zo’n vier minuten. Ik ben saai. Maar zij was ook heel saai”, zei hij daarover. „Het was gewoon bijster ongemakkelijk.”

Ophef om kabinetsplannen om boeren uit te kopen: ‘Lijkt wel communistische staat’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jan Roos en Dennis Schouten verliezen Roddelpraat-zaak tegen Televizier
Sluiten