Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Entertainment 18 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Doutzen Kroes breekt stilte op social media: ‘Ik laat me niet dwingen tot vaccinatie’

Doutzen Kroes (36) heeft na een paar maanden stil te zijn geweest op social media weer van zich laten horen om ‘haar waarheid te spreken’. Ze spreekt zich uit tegen de nieuwe coronamaatregelen die vanaf 25 september zullen gelden, die zij ziet als verkapte dwang tot vaccinatie.

„Ik kan niet langer wegkijken van al het onrecht dat voor onze neus plaatsvindt”, schrijft het topmodel.

Doutzen Kroes verbreekt stilte

Al sinds 5 maart dit jaar was het stil rondom Doutzen, en gisteravond liet de Friezin weten waarom. „Het was erg vredig zonder social media de afgelopen maanden”, schrijft ze onder een foto van haarzelf op Instagram, „een deel van me wilde in mijn familiebubbel vluchten en alles aan het geloof overlaten. Dat deel van me gelooft in de kracht van het bewuste, en dat alles wat je aandacht geeft zal groeien. Dus probeerde ik het negatieve te negeren en me te richten op het positieve. Maar op dit punt kan ik niet meer wegkijken van al het onrecht dat voor onze neus plaatsvindt.”

‘Ik accepteer geen uitsluiting’

Met onrecht doelt Doutzen op de nieuwe coronamaatregelen die op 25 september zullen gelden. Hoewel ze het eng vindt om zich daarover uit te spreken, doet ze het toch: „Andere mensen hebben me hoop en kracht gegeven door hun moed om op te staan voor onze rechten. Ze hebben me geraakt en geïnspireerd om hetzelfde te doen. Ook al trillen mijn handen terwijl ik dit schrijf, heb ik besloten dat het tijd is om moed boven comfort te verkiezen, en mijn waarheid te spreken.”

Het model is het niet eens met de invoering van de coronapas, blijkt uit haar woorden. „Ik laat me niet dwingen om me te vaccineren. Ik laat me niet dwingen om mijn gezondheid te bewijzen om deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Ik accepteer geen uitsluiting op basis van medische gegevens.” Haar woorden kunnen op veel lof rekenen in de reacties onder de foto. Op Twitter zijn de reacties iets sceptischer. „Ze verschuilt een egoïstische keuze achter een façade van ‘peace and love'”, klinkt het, en „je wordt niet gedwongen”.

Lovende reacties

Het is niet de eerste keer dat Doutzen zich uitspreekt over de coronapandemie en bijbehorende maatregelen. Vorig jaar juli sprak zij als een van de eerste BN’ers haar twijfels uit over het coronabeleid van de overheid. „Willen ze wel dat we gezond zijn? Willen ze ons verenigen of uit elkaar drijven? Is het makkelijker om een door angst bevangen maatschappij te regeren?”, schreef het model onder andere. Dit bericht leidde toen tot veel kritiek – toch is dat geen reden voor Doutzen om niet opnieuw haar mening te delen. Deze keer vindt ze meer medestanders. Onder andere collega BN’ers Tim Douwsma, Lieke van Lexmond en natuurlijk man Sunnery James steunen haar. Ook Thierry Baudet reageert onder haar foto: „Fantastisch gesproken!”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Doutzen Kroes breekt stilte op social media: ‘Ik laat me niet dwingen tot vaccinatie’
Sluiten