Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 30 sep 2021

Britney Spears niet langer onder toezicht vader: ‘Ik ben in de zevende hemel’

Zangeres Britney Spears heeft goed nieuws gekregen: haar vader is uit zijn functie als toezichthouder gezet. Op sociale media reageert Spears op het besluit van de rechter. Ze laat weten in de zevende hemel te zijn.

In de video is de zangeres te zien terwijl ze een vliegtuig bestuurt als co-piloot. Ze laat weten op ‘cloud 9’ te zitten, vrij vertaald is ze daarmee in de zevende hemel.

Advocaat Britney Spears blij met uitspraak

De advocaat van de zangeres, Mathew Rosengart, heeft na de zitting aan de media laten weten blij te zijn met het monumentale besluit, zoals hij de uitspraak noemt. Rechter Brenda Penny heeft besloten Britney’s vader Jamie Spears uit zijn rol als toezichthouder te zetten. Dat betekent dat vader Spears geen (financiële) besluiten meer kan nemen voor zijn 39-jarige dochter.

„Mijn cliënt is ontzettend blij en deze beslissing is een belangrijke stap vooruit richting haar vrijheid. Er is heel hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen, het was intens”, zei Rosengart. „Britney en ik zijn trots. De inspanningen van Britney’s fans zijn van groot belang geweest in deze zaak en dankzij hen heeft mijn bedrijf de bal uiteindelijk in het doel weten te schoppen. Dit is een prachtige teamprestatie.”

Eindelijk eigen beslissingen

De aanstelling van Rosengart als Britney’s advocaat heeft lang geduurd. Zelfs haar rechtshulp mocht ze in eerste instantie niet zelf kiezen, tot de rechter haar in juni toestemming gaf wel haar eigen advocaat uit te kiezen, daarover lees je hier meer.

Rosengart is direct aan het werk gegaan en heeft duidelijk gemaakt wat zijn doel altijd is geweest. „Haar vrijheid is waar het om gaat. Ik verwacht dat er een definitief einde komt aan het curatorschap en dan kan Britney doen wat ze wil en wanneer ze dat wil. Wat betreft haar toekomst: dat is geheel aan haar. Als ze weer wil optreden kan ze dat zelf beslissen en als ze dat niet wil is dat ook goed. Het is haar keuze. Er zijn de afgelopen jaren teveel beslissingen voor haar genomen door anderen.”

Op 12 november doet de rechter definitief uitspraak over beëindiging van het toezicht.

Britney Spears: ‘Ga niet optreden als mijn vader nog bepaalt wat ik draag, zeg, doe of denk’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Britney Spears niet langer onder toezicht vader: ‘Ik ben in de zevende hemel’
Sluiten