Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Entertainment 9 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Bløf-zanger roept radiostations op: ‘Draai 24 uur geen muziek’

Als reactie op de Unmute Us-protesten roept Bløf-zanger Paskal Jakobsen (47) nu op tot een Mute Us-protest. Hij wil dat radiostations als statement 24 uur lang geen muziek draaien. Want „actie voeren, lobbyen en mopperen haalt allemaal niks uit”.

Jakobsen verwijst hiermee naar de evenementenbranche die het sinds de coronacrisis zwaar te verduren heeft. Grote evenementen mogen al anderhalfjaar lang niet plaatsvinden.

Bløf-zanger: ‘Draai 24 uur geen muziek’

21 augustus vond er al zo’n grote protestmars plaats. Zo’n 70.000 demonstranten liepen mee in de Unmute Us demonstratie. Maar „ondanks het gigantische succes bleef het oorverdovend stil in Den Haag”, schrijven de organisatoren op hun website. Aanstaande zaterdag 11 augustus zal er een nieuw protest plaatsvinden in verschillende steden in Nederland, in de hoop dat er nu wel een reactie komt.

Jakobsen doet zijn beklag over de situatie op Facebook. „Het is klaarblijkelijk normaal dat de hele wereld weer open mag, maar dat wij niks mogen”, schrijft hij daar. Hij vindt het dan ook tijd voor een groots statement in heel Nederland. „Ik zeg: Mute Us voor 24 uur!”. Hij wil laten zien hoe belangrijk muzikanten zijn door een dag lang nergens muziek te laten klinken. „Zou het niet mooi zijn als alle muziekzenders 24 uur lang geen muziek zouden draaien. En als dan ook YouTube een dagje uit gaat en Spotify niet werkt, en er op televisie geen enkel muziekje wordt gedraaid, dan wordt het misschien duidelijk hoe een wereld klinkt zonder muziek.”

Stilstaan bij belang van muziek

De zanger denkt dat een grootste actie als deze nodig is om de urgentie voor de muziekindustrie duidelijk te maken. Al begrijpt hij dat zijn plan misschien niet volledig haalbaar is. „Ik weet ook wel dat dit niet gaat gebeuren. Maar wellicht kan iedereen wat meer stilstaan bij het belang van muziek, op de momenten waar dat zo vanzelfsprekend lijkt.” Maar voor radiostations ziet Jakobsen in ieder geval genoeg mogelijkheden om dit statement te maken. „Ik weet zeker dat die zenders genoeg gasten (lees: mensen uit onze industrie) aan de microfoon krijgen om toch een boeiende radiodag te maken.”

#MUTE USActie voeren, lobbyen, mopperen, het haalt allemaal niks uit.Het is klaarblijkelijk normaal dat de hele…

Posted by Paskal Jakobsen on Wednesday, September 8, 2021

Vertrouwen in corona-aanpak daalt naar dieptepunt, ‘verbolgen’ Unmute Us weer de straat op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bløf-zanger roept radiostations op: ‘Draai 24 uur geen muziek’
Sluiten