Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen | LinkedIn Entertainment 18 jun 2021 / 13:31 uur

Josylvio weer vrij na aanhouding op luchthaven Curaçao

Josylvio is gisteren na een nacht in de cel op Curaçao weer vrijgelaten. Dat laat zijn management weten in een verklaring op Instagram. Ze leggen daarin uit wat er gebeurde voorafgaand aan de arrestatie, en waarom de politie de rapper aanhield.

Josylvio aangehouden op luchthaven Curaçao

De Nederlandse rapper werd woensdagavond aangehouden op de luchthaven van het eiland. Daar gingen vrijwel meteen filmpjes van rond, waarop de aanhouding te zien is. De politie sloeg Josylvio in de boeien vanwege belediging en het verstoren van de openbare orde. Hij kreeg ruzie met agenten toen bij aankomst op Hato Airport bleek dat zijn reisdocumenten niet in orde waren. Van één agent kreeg hij een harde klap in het gezicht omdat hij zich verzette. Getuigen meldden ook dat hij de agenten uitschold.

Het management van de rapper zegt echter dat zij papieren wel in orde zijn. „Onlangs ontving hij, na aanvraag, een nieuw paspoort. Maar door een fout in het systeem werd het onterecht als gestolen opgegeven. Zijn gemeente erkent de fout en alle juiste papieren zijn direct opgestuurd naar de Koninklijke Marechaussee (KM) op Schiphol”, schrijft het management. De documenten werden echter niet verwerkt door de Antilliaanse ambassade en Josylvio zou direct terug moeten vliegen naar Nederland.

Nacht in de cel

Terugvliegen naar Nederland stond niet hoog op het to do-lijstje van de rapper, en er ontstond een discussie met lokale agenten. Volgens de politie was de rapper onbeschoft en bedreigde hij hen. Zijn management zegt weer dat een agent fysiek geweld gebruikte. Dat is ook te zien in de video. „Vervolgens werd Josylvio op de grond gehouden en vast geboeid, waarna hij een nacht in de cel moest doorbrengen”, staat in de verklaring. „Inmiddels is Josylvio vrijgelaten en zijn alle door de KM opgestuurde documenten uit Nederland correct verwerkt en afgehandeld in Curaçao.”

De rapper is op het eiland vanwege een schrijfsessie en blijft daar voorlopig ook gewoon. Josylvio heeft volgens zijn management altijd een goede band gehad met het eiland en „is nu daar om te werken aan zijn nieuwe album.”

Opleving van ‘winters’ RS-virus, mogelijk vanwege 1,5-meterregel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Josylvio weer vrij na aanhouding op luchthaven Curaçao
Sluiten