Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Entertainment 3 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Tussen deze twee Eurovisie Songfestival-kandidaten is een heuse romance ontstaan

Tijdens het Eurovisie Songfestival van dit jaar is er tussen twee kandidaten een heuse romance opgebloeid. En dat was niet zomaar wat, het lijkt namelijk serieuze vormen aan te nemen. De Noorse inzending, TIX, en de Azerbeidzjaanse, Efendi, spreken elkaar nog elke dag. Ook willen ze elkaar opzoeken en zou Efendi naar Noorwegen willen verhuizen voor hem.

Fans hebben zelfs al een naam voor het stel: Efentix, een mix tussen Efendi en TIX. De relatie tussen de twee leek eerst bedoeld om stemmen te winnen bij het tv-publiek. Maar zelfs nadat Efendi op de 20ste plek eindigde en TIX op de 18e, houden ze contact. Efendi zong het nummer Mata Hari (waar veel mensen ‘Badr Hari’ in hoorden), TIX was die ene met een witte bontjas en grote witte vleugels (aka Gerard Joling wanneer hij naar zijn vaccinatie-afspraak gaat). Hij zong Fallen Angel.

Eurovisie Songfestival-romance

Efendi vertelde onlangs in een interview met het Azerbeidzjaanse Sputnik over de opbloeiende relatie. „Om eerlijk te zijn was ik aanvankelijk niet serieus. Ik begreep niet wat er gebeurde. Ik ging naar het Songfestival om te winnen en niet om iemand te ontmoeten”, zei de zangeres, die inmiddels toegeeft de Noor erg leuk te vinden.

TIX en Efendi bellen inmiddels bijna elke dag met elkaar, leren elkaar beter kennen en verdiepen zich in de culturen van Noorwegen en Azerbeidzjan. „We praten over de afgelopen dagen, over het heden en over onze toekomstige plannen”, zegt de 30-jarige zangeres.

Efendi en TIX

De relatie is lastig, omdat Efendi en TIX allebei in een ander land wonen. Ze willen elkaar zien, maar de coronacrisis maakt dat niet gemakkelijk. „Ik heb hem uitgenodigd om naar Bakoe te komen en hij wilde zelf ook, om mijn ouders te ontmoeten. Dat kan alleen nog niet en de Noorse grenzen zijn ook gesloten. We zullen moeten wachten tot het einde van dit alles of, als laatste redmiddel, elkaar ergens moeten ontmoeten op neutraal terrein.”

„Of we gaan trouwen weet ik niet”, gaat de Eurovisie Songfestival-kandidate verder. „Dat hangt er allemaal van af. Toen we uit elkaar gingen gaf hij me een gouden armband en zei hij dat ik op hem moest wachten en hem niet moest vergeten.”

Ze ziet zelfs een verhuizing naar Noorwegen zitten: „Als het nodig is, doe ik dat. Als je iets wilt bereiken in het leven, gaat dat niet zonder moeilijkheden dus ik ben klaar voor alle obstakels. Ik ben nog nooit in Noorwegen geweest. Ik wil heel graag het noorderlicht zien.”

Wesley Sneijder de nieuwe Koning Toto en Twitter gaat los op zijn debuut

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tussen deze twee Eurovisie Songfestival-kandidaten is een heuse romance ontstaan
Sluiten