Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 29 jun 2021

Bilal Wahib trad sinds maanden weer op in Paradiso, maar Paradiso wist van niks

Zanger en acteur Bilal Wahib verscheen gisteravond als verrassing op het podium van Paradiso. Bij het poppodium zelf was dit alleen niet bekend. Het was het eerste optreden voor Wahib sinds de maandenlange boycot. Reden daartoe was het gefilmde verzoek van Wahib waarbij hij een minderjarige jongen vroeg zijn geslachtsdeel te tonen.

Bilal Wahib maakte zichzelf de afgelopen tijd niet echt populair en veel mensen pleitten voor een boycot van de jonge artiest. Maar in de nacht van maandag op dinsdag verscheen hij voor het eerst weer voor publiek. Sinds maanden betrad hij het podium van poppodium Paradiso in Amsterdam. Samen met het dj-trio Kris Kross zong hij daar zijn bekende hit Tigers. Op de Instagram-story’s van de dj’s verschenen beelden van het optreden. Ook zie je op de video’s dat Wahib Sander Huisman, één van de dj’s, omhelst en bedankt.

Richard Korver: familie slachtoffer Wahib wil rust na vervelende berichten

Bilal Wahib Paradiso optreden
Op de Instagramstory’s van Kriskross Amsterdam staan video’s van het optreden. Foto: Instagram

Paradiso niet op de hoogte van optreden Bilal Wahib

Volgens een woordvoerder van Paradiso ging het om een verrassingsoptreden. Gister vond het besloten feest Oud & Opnieuw plaats. „Wij waren niet op de hoogte van het surprise-optreden van Bilal”, aldus de woordvoerder. „Dat gezegd hebbende is het belangrijk om erbij te vermelden dat Paradiso terughoudend is in het boycotten van artiesten.”

Het is je wellicht niet ontgaan dat Wahib eerder dit jaar aan de publieke schandpaal werd genageld. De artiest vroeg een minderjarige jongen op Instagram om zijn geslachtsdeel te laten zien. Dat leverde hem een aanhouding op, op verdenking van het vervaardigen en verspreiden van kinderporno. Ook kostte deze actie Wahib in mum van tijd zijn carrière. Programma’s waarin hij verscheen werden geannuleerd en hij kreeg een levenslang Instagramverbod. Ook boycotten verschillende radiozenders, waaronder 3FM, (tijdelijk) zijn muziek.

Excuses op televisie

Afgelopen vrijdag verscheen Wahib in de uitzending bij talkshow Op1 waarin hij aan heel het land zijn excuses aanbood. „Toen ik het deed, wist ik niet dat ik fout zat”, zei hij.

Vlak daarvoor werd bekend dat RTL, met talkshows Jinek, Beau en Humberto, afzag van een interview met de zanger. „Na overleg met de advocaat van de jongen uit het filmpje hebben we besloten om af te zien van een interview met Bilal”, liet een woordvoerder van de zender weten.

In opspraak geraakte Bilal Wahib binnenkort toch te zien in bioscoopfilm

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bilal Wahib trad sinds maanden weer op in Paradiso, maar Paradiso wist van niks
Sluiten