Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 18 mei 2021

Felle kritiek op Albert Verlinde na opmerking ‘liever zwarte interviewster’ tegenover Máxima

Showbizzdeskundige Albert Verlinde wordt behoorlijk aangepakt op social media. Een uitspraak van hem, gisteren op NPO Radio 1, komt hem duur te staan.

In Standpunt.nl op NPO Radio 1 ging het gisteren over het interview van Matthijs van Nieuwkerk met koningin Máxima. Over de stelling ‘Koningin Máxima is de redding van het koningshuis’ lieten verschillende deskundigen hun licht schijnen. Ook Albert Verlinde werd ingebeld. Zo zei de showbizzkenner dat onze koningin „om een oude term te gebruiken” de ‘X-Factor’ heeft. „Overal waar ze binnenkomt zuigt ze de aandacht naar zich toe. Dat is ongelofelijk knap.”

Albert Verlinde had liever een ‘zwarte interviewster’ gezien

Verlinde had ook wat op- en aanmerkingen. Zo mist hij „een beetje verdieping”. „En dat ik dan degene ben die dat moet zeggen”, geeft hij lachend toe. „Maar weet je, er zit geen geloof, geen kerkgang meer in. Beatrix omringde zich met filosofen en politici, en dat mis ik een beetje. Het is wel erg zakelijk en economisch.” Verlinde, die nu actief is als gemeenteraadslid in het Brabantse Vught, gaat daar nog wat op door en zegt dan: „En als ik dan toch even mag zeggen: ik vind het fantastisch dat Matthijs vanavond het interview doet, maar ik had daar toch liever een fantastisch zwarte interviewster willen zien zitten. Het is wel weer wat we al kennen. Daar verwacht ik dan iets meer verdieping.”

„Maar hij is wel goed, Albert, kom op”, valt Catherine Keyl, die in de studio zit, hem bij. „Als ik geïnterviewd zou willen worden, zou ik ook graag geïnterviewd willen worden door Matthijs.” Verlinde beaamt dat en vervolgt: „Nee, het gaat niet om of iemand goed is of niet, maar als je een statement wil maken, en zegt: ‘We leven nu in 2021, en met alle discussies die er geweest zijn’, dan zou het niet zo vreemd zijn geweest.”

Die opmerking wordt Verlinde niet in dank afgenomen.

Benieuwd naar de tien meest opmerkelijke, bijzondere en aandoenlijke uitspraken van koningin Máxima tijdens het interview met Matthijs van Nieuwkerk? Die lees je hier.

Het gesprek op NPO Radio 1 terugluisteren? Dat kan hier.

Kijkers lovend over Matthijs van Nieuwkerk-imitatie van Jeroen Pauw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Felle kritiek op Albert Verlinde na opmerking ‘liever zwarte interviewster’ tegenover Máxima
Sluiten