Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 10 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Oprah-interview voelt als bevrijding voor Harry en Meghan

Meghan Markle en haar man prins Harry voelen zich bevrijd nu iedereen hun verhaal kent. Dat Janina Gavankar, een goede vriendin van Meghan vandaag weten in het Britse televisieprogramma This Morning. „Nu kunnen we zich weer focussen op hun liefdadigheidswerk”, zo zei de actrice.

In de nacht van zondag op maandag werd het spraakmakende gesprek van Oprah Winfrey met Meghan Markle en de Britse prins Harry uitgezonden. Daarin deden ze een boekje open over onder meer het leven binnen de deuren van het Britse koningshuis.

Problemen Meghan

Gavankar keek zondag naar eigen zeggen samen met Harry en Meghan naar de interviewspecial op tv. Ze was vanwege hun vriendschap al lange tijd op de hoogte van Meghans mentale problemen. De familie en paleismedewerkers  waren dat volgens Gavankar ook. „Ik weet niet precies wie, maar ik weet dat ze het wisten. Meghan heeft in het interview ook duidelijk gezegd wat ze daar van vond.”

Gavankar is ook opgelucht dat Meghan eindelijk haar stilzwijgen heeft kunnen doorbreken. Ze benadrukt dat  de hertogin van Sussex vriendelijk, sterk en open is en zeker geen pestkop, zoals het paleispersoneel eerder beweerde.

Erkenning racisme-aantijgingen

In het interview uitten Harry en Meghan, die onlangs alle officiële taken in het kader van het Britse koningshuis definitief neerlegden, beschuldigingen van racisme, verwaarlozing en ruziemaken binnen de koninklijke familie en de hofhouding.

Na de verklaring van Buckingham Palace gisteren, waarin het paleis de racisme-aantijgingen van Meghan erkende, voelde Gavankar twee dingen: „Aan de ene kant ben ik blij dat er erkenning is maar aan de andere kant weet ik zeker dat de familie en het personeel er zich al bewust van waren. Misschien herinneren ze het zich niet allemaal meer, maar wij wel. Er zijn veel e-mails en tekstberichten die dat ondersteunen.” Volgens Gavankar zal de waarheid uiteindelijk wel naar buiten komen.

De Britse koningin Elizabeth stelde in de verklaring de aantijgingen van racisme in de koninklijke familie serieus te nemen. Zij zegt dat deze „tot bezorgdheid stemmen”. Hoewel er verschil van mening kan zijn over sommige herinneringen, „worden ze zeer serieus genomen en zullen ze privé door de familie worden besproken.”

Harry en Meghan zorgen voor bijna-kijkcijferrecord zender Net5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Oprah-interview voelt als bevrijding voor Harry en Meghan
Sluiten