Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 20 dec 2020

Dít is de muziek waar Barack Obama het meest naar luisterde dit jaar

Je hebt ze vast en zeker voorbij zien komen: de Spotify wrapped-lijsten van de mensen die je volgt op Instagram of Twitter. Hoeveel minuten ze luisterden, naar welke artiesten en welke liedjes, het wordt allemaal in een handige lijst gezet. Nu heeft oud-president Barack Obama ook zijn eigen lijst gedeeld. Zelf gemaakt, weliswaar, maar je krijgt desalniettemin een inkijkje in zijn leven.

Hij plaatste op Twitter een playlist met zijn favoriete tracks, waar hij dit jaar het meest naar luisterde. Het is een verrassende mix: van Bruce Springsteen en Bob Dylan naar Dua Lipa en Megan Thee Stallion.

‘Overleg met de muziekgoeroe van het gezin’

Maar de oud-president maakte de lijst niet helemaal zelf: hij had hulp van zijn dochter Sasha. „Hier zijn een paar van mijn favoriete nummers van het jaar. Zoals gebruikelijk heb ik waardevol overleg gehad met de muziekgoeroe van ons gezin, Sasha, om deze lijst samen te stellen”, twittert Obama. „Hopelijk vind je een of twee nieuwe nummers om naar te luisteren.”

In de lijst staan onder meer de nummers Ghosts (Bruce Springsteen), Savage Remix (Megan Thee Stallion ft. Beyoncé), Goodbye Jimmy Reed (Bob Dylan) en Levitating van Dua Lipa en DaBaby. Verder luisterde de president ook naar Mac Miller, H.E.R. en Bad Bunny.

‘Presidentiële playlist’

Spotify haakte meteen in op de lijst die Obama op Twitter zette. Onder zijn tweet deelde het muziekplatform meteen een link naar de „presidentiële playlist” met alle favoriete nummers van Obama.

Ook in 2019 deelde Spotify een lijst met de favoriete nummers van Obama van dat jaar. Daarin stonden onder meer Juice van Lizzo, Old Town Road – Remix van Lil Nas X en Billy Ray Cyrus en In My Room van Frank Ocean.

Lees ook: Pijnlijk: Badr Hari knock-out geslagen tijdens gevecht tegen Adegbuyi

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dít is de muziek waar Barack Obama het meest naar luisterde dit jaar
Sluiten