Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 3 nov 2020 / 16:26 uur

Famke Louise met mondkapje op cover van magazine Grazia

De door corona veel besproken Famke Louise verschijnt morgen mét mondkapje op de cover van het magazine Grazia.

Nadat ze onder vuur kwam te liggen met haar #IkDoeNietMeerMee-statement en grote kritiek kreeg op haar optreden in de talkshow Jinek, laat Famke Louise nu haar andere kant zien met een covershoot waarbij zij een mondkapje draagt. In de nieuwe Grazia, die vanaf morgen in de winkel ligt, maakt de zangeres een statement: Ik doe wél weer mee.

Excuses van Famke Louise

„Ik vind dat als je iets verkeerds doet, je daar ook je excuses voor moet aanbieden”, zegt de zangeres in een interview met het blad. Over haar statement is ze duidelijk: „Het is nu op veel plekken verplicht, dus ik denk dat het goed is om ’m hier te dragen.”

Een foto van de cover met Famke Louise
De cover van de morgen te verschijnen Grazia. Foto: Grazia

Ze blikt terug op de heftige weken die ze doormaakte nadat heel Nederland haar veroordeelde. „Ik kreeg superveel over me heen en ik werd mentaal kapot gemaakt. Natuurlijk ben ik ervan geschrokken, maar ik wist ook dat het goed zou komen. Er zijn uiteindelijk genoeg mooie dingen uit voortgekomen, dus ik probeer het nu als iets positiefs te zien. Ik zat daar omdat ik een gesprek op gang wilde brengen. En ik heb bereikt wat ik wilde: mensen gingen erover praten.”

Door Jinek kwam Famke Louise in contact met IC-arts Diederik Gommers. Die praatte haar bij en samen wilden zij proberen meer jongeren te bereiken. Het contact is inmiddels iets bekoeld.

Famke Louise praat in Grazia verder over haar worstelingen in de muziek-business. „Je moet een bepaalde gunfactor hebben en ik heb het gevoel dat mensen die bij mij niet hebben.” Ze reageert op de media die haar soms neerzetten als ‘dom’. „Ik ben misschien niet boekenslim, maar ik ben wel streetwise.”

Zware periode met burn-out

En ze vertelt over de zware periode waar ze eerder dit jaar doorheen ging. „Ik wist op een gegeven moment niet meer wie ik was en hoe ik wílde zijn. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik in een burn-out terecht ben gekomen. Het gebeurde tijdens de eerste lockdown: ineens had ik alle tijd om na te denken over bepaalde dingen en werd ik geconfronteerd met de feiten. Ik ben veel te lang weggelopen voor bepaalde zaken; dat zorgde ervoor dat ik allemaal rare sprongen ging maken en mezelf een beetje verloor.”

Binnenkort vertelt Famke Louise nog meer in de nieuwe, persoonlijke documentaire die vanaf 10 november te zien is op Videoland.

Lees hier het Metro-interview: Famke Louise over haar eerste documentaire van twee jaar geleden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Famke Louise met mondkapje op cover van magazine Grazia
Sluiten