Metro
Metro Entertainment 1 okt 2020 / 13:13 uur

Foto Beckham-telg ‘kwetsend’ vanwege hand om keel verloofde

De zoon van David en Victoria Beckham, heeft zich samen met zijn verloofde woede op de hals gehaald. Een foto waarin Brooklyn zijn hand op de keel van zijn verloofde Nicola Peltz heeft, zou kwetsend zijn.

Nicola deelde recentelijk een foto van haar en de liefde van haar leven op Instagram. De twee zijn lachend op de gevoelige plaat gezet. Het vrolijke kiekje was volgens de 25-jarige actrice het delen waard, dus dat deed ze.

Boos op Brooklyn

Dat kwam haar en haar 21-jarige verloofde op een hoop kritiek te staan. Nicola en Brooklyn zouden door deze foto te posten, huiselijk geweld niet serieus nemen. Fans en de IKWRO (Iranian and Kurdish Women’s Rights Organisation) zijn woedend op het stel.

Volgens de organisatie maakt de oudste zoon van de Beckhams hiermee grapjes over een hele serieuze zaak. Ze verwachten dan ook dat Brooklyn en Nicola zich publiekelijk gaan verontschuldigen. Diana Nammi, lid van de organisatie, noemt de foto tegen MailOnline ‘walgelijk’. „Het is verwerpelijk en over dit soort serieuze zaken moet je geen grappen maken.”

Slachtoffers van huiselijk geweld

De organisatie komt op voor vrouwenrechten. „We zien zoveel vrouwen die het slachtoffer zijn van eerwraak, huiselijk geweld, gedwongen huwelijken. Ze worden soms door hun eigen familie gewurgd en we zien vrouwen die zijn vermoord door echtgenoten, partners of vriendjes.”

Een grapje, dat kan dus ook niet volgens Nammi. „Dit soort foto’s moeten verboden worden op Instagram. Het gaat over het echte leven. Brooklyn is 21, dus hij is volwassen genoeg om te begrijpen dat dit geen grapjes zijn.” Ze voegt toe dat ze verwacht dat hij zijn excuses gaat aanbieden en toegeeft dat hij een enorme fout heeft gemaakt.

Achtergrond foto onduidelijk

De foto werd vrij snel na alle kritiek weer van Instagram verwijderd. Het is onduidelijk wat het bijschrift van de foto was en of het hier gaat om bewuste controverse of dat de twee spontaan op deze manier gekiekt zijn.

De foto van Brooklyn Beckham en zijn verloofde Nicola Peltz
De foto van Brooklyn Beckham en zijn verloofde Nicola Peltz

Lees ook: Zestien meldingen huiselijk geweld met codewoord ‘masker 19’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Foto Beckham-telg ‘kwetsend’ vanwege hand om keel verloofde
Sluiten