Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 22 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Famke Louise ‘moet betalen’, haalt uit naar verslaggever en zit aan tafel bij Jinek

Het is ‘me het dagje wel’ voor Famke Louise. Ze moet van politicus Rob Jetten geld teruggeven dat zij verdiende met een coronacampagne. Ondertussen sloeg ze vandaag een microfoon van een Powned-verslaggever uit z’n handen en geeft zij vanavond uitleg op tv.

D66-fractievoorzitter Rob Jetten wil dat vlogger/zangeres Famke Louise het geld dat ze eerder dit jaar kreeg voor een campagne vanuit de Rijksoverheid om coronamaatregelen te promoten, terugbetaalt. Als zij het geld aan een goed doel schenkt, vindt Jetten dat ook prima.

Famke Louise doet niet meer mee

Famke Louise maakte aan het begin van dit jaar deel uit van de betaalde campagne, waarbij ze haar volgers wijst op het belang van coronamaatregelen. Nu zet Famke Louise zich, met andere BN’ers, juist in tégen die maatregelen met de actie #Ikdoenietmeermee.

Het ministerie van Volksgezondheid trok in juni ruim 65.000 euro uit voor de campagnes, waaraan onder anderen Famke Louise en rapper Boef meededen, zo is duidelijk geworden uit documenten die in handen zijn van Shownieuws. Het is niet duidelijk hoeveel geld Famke van dat bedrag heeft gekregen.

In mei plaatste Famke nog drie video’s op haar Instagram waarin ze de coronamaatregelen promoot, gisteren postte zij dit:

Klap op de roze microfoon

Verslaggever van Powned Dennis Schouten ging op straat verhaal halen bij Famke Louise. Die was daar niet van gediend. Powned meldt: „De post van influencer Famke Louise op haar instagram was duidelijk: ‘Nee, ik houd mijn bek niet, ik doe niet meer mee aan alle coronamaatregelen’. Samen met andere BN’ers als Bizzy, Tim Douwsma en Thomas Berge neemt zij onder de hashtag #ikdoenietmeermee afstand van de regels voorgeschreven door de wetenschappers van het RIVM. Dennis vroeg zich af waarom.”

Dat deed Schouten op zijn bekende wat doordrammerige manier. Famke Louise had er hoe dan ook geen zin in en sloeg de knalroze microfoon uit zijn handen. De zangeres meldde Schouten het niet over haar statement te willen hebben. Dat zou ze later vandaag ‘in dat andere programma doen’.

Famke Louise bij Eva Jinek

‘Dat andere programma’ is de talkshow Jinek. Op haar website meldt Eva Jinek dat zij Famke Louise aan tafel heeft om te praten over #Ikdoenietmeermee. Dat kan een spannend gesprek opleveren, want ook de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Diederik Gommers zijn bij Jinek te gast.

De actie van Famke Louise bij Dennis Schouten is natuurlijk niet netjes, maar de verslaggever kan niet alleen op bijval rekenen.

Maar ook weer wel:

Lees ook: Britt Dekker ‘doet wel mee’: Ik gun dit mijn moeder en haar IC-collega’s nooit meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Famke Louise ‘moet betalen’, haalt uit naar verslaggever en zit aan tafel bij Jinek
Sluiten