Anne Kersten
Anne Kersten | LinkedIn Entertainment 21 sep 2020 / 08:35 uur

Digitale Emmy’s in pyjama: Schitt’s Creek is grote winnaar

De grote winnaar van de Emmy Awards is Schitt’s Creek. De komedieserie sleepte in de categorie ‘comedy’ maar liefst zeven Emmy’s in de wacht. Daarmee werd het zesde en laatste seizoen van de populaire serie zeer feestelijk afgesloten.

De cast en crew waren voor de gelegenheid bij elkaar gekomen om samen, mét mondkapjes en gepaste afstand, de virtuele uitreiking te beleven. „Oh mijn God, ik kan het gewoon niet geloven. Dit is niet normaal. Ik wil mijn vader Eugene bedanken voor de kans die hij me gegeven om mee te werken aan Schitt’s Creek, ondanks het feit dat ik nul ervaring had op het gebied van schrijven,” zei Daniel Levy, die zowel voor zijn script, regie als acteerwerk werd geëerd. Schitt’s Creek werd bedacht door vader Eugene en zoon Daniel Levy.

Andere prijzen gingen naar Regina King, (categorie: ‘Outstanding Lead Actress In A Limited Series or Movie’) voor haar rol in Watchmen. Het is haar vierde Emmy. Zendaya wist, ondanks flinke competitie, de Emmy Award voor Lead Actricc In A Drama Series in de wacht te slepen. Daarmee is ze volgens Deadline de jongste winnares ooit in deze categorie. De succesvolle HBO-serie Succession viel ook in de prijzen. Van de 18 nominaties, konden cast en crew zeven Emmy’s mee naar huis nemen.

Geen dure jurk, maar pyjama

De Emmy Awards zijn dit jaar – hoe kan het ook anders – anders verlopen dan normaal. Er was vanwege de Covid-19-pandemie geen publiek aanwezig en alle genomineerden zaten thuis op de bank. Presentator Jimmy Kimmel reikte de prijzen virtueel uit. Dat leverde overigens nog een leuke twist op, want in plaats van in een peperdure jurk zat actrice Jennifer Aniston bijvoorbeeld in pyjama met een gezichtsmaskertje op de bank.

De actrice was genomineerd voor Best Leading Actress voor haar rol in The Morning Show. Toen presentator Jimmy Kimmel naar haar overschakelde, verschenen ook twee andere bekenden in beeld. Namelijk niemand minder dan Friends-vriendinnen Courteney Cox en Lisa Kudrow. Toen Kimmel hen vroeg wat ze daar deden, antwoordde het drietal: „We zijn al huisgenoten sinds 1994″, verwijzend naar het jaar waarin Friends voor het eerst te zien was.

De pyjama was overigens geen simpel dingetje: het exemplaar kost zo’n 400 euro, waarmee de actrice toch een beetje het rode loper-gevoel in huis heeft gehaald.

In het zonnetje bij de Emmy’s

„Het voelt natuurlijk een beetje raar om prijzen uit te reiken aan mensen in een industrie die noodgedwongen een tijdje stil heeft gelegen”, zei presentator Jimmy Kimmel tegen Entertainment Weekly. „Er zouden prijzen vergeven moeten worden aan de mensen die zich al maanden dag en nacht inzetten om het coronavirus te bestrijden. En hulp verlenen aan degenen die het virus hebben opgelopen. Hun werk is vele malen belangrijker dan dat van ons.”

„We gaan de eerste hulpverleners, artsen, verpleegkundigen en alle andere belangrijke ‘frontline workers’ tijdens de Emmy Awards in het zonnetje zetten. Omdat ze dat ontzettend verdienen. Ik ben hen ontzettend dankbaar voor al het werk dat ze gedaan hebben en voor al het werk dat ze nog moeten verrichten de komende maanden.”

Bekijk hier de volledige lijst van de Emmy-winnaars van 2020.

Lees ook: Studenten bekogelen politie met afval op illegaal huisfeest Rotterdam

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Digitale Emmy’s in pyjama: Schitt’s Creek is grote winnaar
Sluiten