Metro
Metro Entertainment 24 sep 2020 / 14:51 uur

David Attenborough (94) maakt Instagram aan, binnen 2 uur half miljoen volgers

Instagram heeft er vanaf vandaag een nieuw lid bij: de 94-jarige David Attenborough voegde zich enkele uren geleden bij het platform. Het gaat al flink hard met z’n volgeraantal: de presentator en vaste stem van natuurdocu’s van de BBC had binnen twee uur al 530.000 volgers.

De Brit is daarbij hard op weg naar een miljoen volgers, na drie uur had hij al ruim 730.000 volgers op de teller staan. Nog anderhalf uur erbij en hij tikt de miljoen aan, lijkt het.

‘De wereld is in gevaar’

De reden dat Attenborough een account op het platform heeft aangemaakt, is geen verrassende. Hij doet het allemaal om aandacht te vragen voor klimaatverandering. En dat lijkt hem nu al goed te lukken.

„Hallo, mijn naam is David Attenborough en ik verscheen de afgelopen zestig jaar op radio en televisie, maar dit is mijn eerste keer op Instagram. Ik gebruik deze voor mij nieuwe vorm van deze communicatie omdat, zoals we allemaal weten, de wereld in gevaar is”, zegt de Brit in een video, zijn eerste post.

„Continenten staan in brand, gletsjers zijn aan het smelten, koraalriffen zijn aan het afsterven, vissen verdwijnen uit onze oceanen, de lijst gaat door en door”, vervolgt Attenborough. „Maar we weten wat we daaraan moeten doen en dat is waarom ik deze voor mij nieuwe manier van communicatie ga gebruiken.”

Informatie over klimaatverandering

De presentator gaat zijn volgers voorzien van informatie over klimaatverandering en wat zij er tegen kunnen doen. Filmmakers Colin Butfield en Jonnie Hughes, die de aankomende Netflix-documentaire David Attenborough: A Life On Our Planet maakten, zullen ook namens hem berichten plaatsen op zijn Instagramaccount.

Lees ook: Akwasi’s Omroep Zwart wil meer kleur voor én achter de schermen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
David Attenborough (94) maakt Instagram aan, binnen 2 uur half miljoen volgers
Sluiten