Metro
Metro Entertainment 25 sep 2020 / 18:09 uur

‘Barack en Michelle Obama meest bewonderde mensen ter wereld’

Barack en Michelle Obama zijn de meest bewonderde mensen ter wereld. Dat is gebleken uit een onderzoek van opiniepeiler YouGov na een onderzoek onder 45.000 mensen uit 42 landen. Ook Nederlanders bewonderen de oud-president: hij staat in ons land bovenaan de lijst van meest bewonderde mannen. Michelle Obama moet in Nederland de eerste plek afstaan aan koningin Máxima, zij wordt hier het meest bewonderd.

Microsoft-oprichter Bill Gates staat wereldwijd op de tweede plek bij de mannen, op de derde plek staat de Chinese leider Xi Jinping. Eerdere jaren stond Gates op nummer één, maar YouGov vermoedt dat hij een plaats is gedaald door „speculatie dat hij op enige wijze is betrokken bij de verspreiding van COVID-19″.

Trump populair in Rusland

Vrijwel overal in de wereld is Barack Obama populairder dan de huidige president, Donald Trump. Trump staat in zijn eigen land op de tweede plek. In Rusland verslaat Trump Obama echter wel, daar kan hij rekenen op populariteit

De meeste bewonderde vrouwen zijn na Michelle Obama de actrice Angelina Jolie en de Britse koningin Elizabeth. Vorig jaar stond Oprah Winfrey nog op de tweede plaats.

Nederlanders bewonderen naast de koningin, ook de koning. Alleen waar Máxima op de eerste plek staat in de Nederlandse lijst, staat koning Willem-Alexander op de tweede plek. Daarna volgen premier Mark Rutte, coureur Max Verstappen en de Dalai Lama. Na koningin Máxima staat bij de vrouwen Michelle Obama het hoogst genoteerd, gevolgd door bondskanselier Angela Merkel, Oprah Winfrey en prinses Beatrix.

Lees ook: Acht extra regio’s krijgen nieuwe maatregelen, hoogte boete blijft hetzelfde

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Barack en Michelle Obama meest bewonderde mensen ter wereld’
Sluiten