Metro
Metro Entertainment 3 sep 2020 / 09:01 uur

Art Rooijakkers bezoekt steevast kleinste kamer van BN’ers

Sinds MTV het programma Cribs introduceerde, kunnen we het ons haast niet meer voorstellen niét bij de sterren binnen te kunnen kijken. Waar de artiesten in de jaren nul nog wel eens een optrekje wilden huren om nog welvarender over te komen, krijgen we in Nederland een als het goed is iets eerlijkere variant van het programma te zien. Vanavond zendt RTL 4 de eerste aflevering uit.

Art Rooijakkers gaat in zijn nieuwe programma op bezoek bij de grote sterren uit Nederland. Na flink wat tijd te hebben doorgebracht met zijn dochters tijdens de lockdown, kan hij eindelijk weer aan de slag. De presentator gaat met zijn programma Rooijakkers over de vloer op bezoek bij bekende Nederlanders. „Ik voel me als een kalfje dat voor het eerst de wei in mag”, vertelt hij aan het ANP.

Art Rooijakkers op de wc

Onder anderen Angela Groothuizen, Snelle, Jim Bakkum, Dinand Woesthoff en Bilal Wahib komen voorbij in de afleveringen. „Ik ga ook altijd even spieken in de wc. Hangen er fotolijstjes? Of staat er alleen schoonmaakmiddel?”, vertelt Art. Dat is zijn truc om iemand in korte tijd te leren kennen. „Jim Bakkum heeft daar bijvoorbeeld zijn awards staan. Bijzondere plek voor awards, maar ook wel lekker nuchter.”

In het programma wil Art echt laten zien hoe een dag in het leven van die persoon verloopt. Dat gaat allemaal heel natuurlijk. „Bij Jim en Bettina struikel ik bijvoorbeeld gelijk over een opblaaszwembad. Vervolgens spetteren die kinderen mij nat waardoor het leek of ik in m’n broek had gepist”, vertelt Art lachend.

Intiem buitenconcert

Volgens Art brengt de coronacrisis soms ook mooie dingen met zich mee. „Zo gaf Dinand Woesthoff vanwege de maatregelen een buitenconcert. Dat was zo intiem en mooi om mee te maken.” Bij bekende Nederlanders op bezoek gaan vindt Art eigenlijk nooit spannend, bekent hij. „Het zijn ook maar gewone mensen, met gewone dromen en gewone wensen.”

Lees ook: Ruim 1 miljoen kijkers voor de eerste De Vooravond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Art Rooijakkers bezoekt steevast kleinste kamer van BN’ers
Sluiten