Metro
Metro Entertainment 7 mei 2020 / 18:29 uur

Waarom Courtney Cox alle afleveringen van Friends terugkeek

Ook Hollywoodsterren zitten verplicht binnen en zijn op zoek naar manieren om zichzelf bezig te houden. Actrice Courtney Cox besloot een tv-serie te bingewatchen. Driemaal raden welke.

Juist. Cox keek alle seizoenen van Friends terug. Eerder in maart liet de actrice weten zich vrij weinig te herinneren van de opnames. Daarom besloot ze haar vrije tijd ‘nuttig’ te gebruiken en de afleveringen terug te kijken.

Aan talkshowhost Ellen Degeneres laat Cox vervolgens weten dat ze inmiddels genoeg gezien heeft om te weten dat de serie ‘best goed’ was. ‘De Thanksgiving-afleveringen’ waren haar favoriet. „Vooral die met de flashback was geweldig.”

Dansen

De aflevering waar Cox naar refereert is eentje uit seizoen vijf, waar de vrienden zich herinneren hoe ze Thanksgiving vierden toen ze nog jong waren. In deze aflevering realiseerde Monica zich dat ze wilde afvallen om Chandler een hak te zetten.

Cox zei het geweldig te vinden om ‘dikke Monica’ te spelen. „Dan voelde ik me vrij. Ik kon dansen hoe ik wilde, zonder problemen. Ik vond het heerlijk. Dat waren echt goede afleveringen.”

Desondanks zal niet iedereen het met de actrice eens zijn. ‘Dikke Monica’ werd de laatste jaren nogal eens genoemd als een van de dingen die eigenlijk niet door de beugel konden in de show. Zo zou het karakter een verkeerd beeld neer hebben gezet van mensen met overgewicht. Ook waren er mensen die een probleem hadden met de ogenschijnlijk verschillende karakters van de twee versie’s van Monica.

Miljoenen fans erbij

Op de vraag van Degeneres waarom Cox eindelijk had besloten de afleveringen terug te kijken, zei de actrice dat ze zich graag weer de leuke en positieve dingen van het filmen wilde herinneren.

Begin dit jaar besloot Cox zich nog te wagen aan een ‘test’ om te checken op welk Friends-personage je lijkt. Geheel tegen verwachting kwam daar niet Monica uit, het neurotische personage dat de actrice tien jaar lang vertolkte, maar Rachel, gespeeld door Jennifer Aniston.

Reünie

De tien succesvolle seizoenen van de show waren van 1994 tot 2004 op de buis te zien. Toen de show in 2018 op Netflix verscheen had dat tot gevolg dat de serie er miljoenen fans bij kreeg. En er is nieuws. Er staat namelijk een reünie-aflevering op de planning. Voor de coronacrisis werd bekend dat de aflevering ergens in mei gelanceerd zou worden. Het is nog onduidelijk of dat door kan gaan en hoe de aflevering eruit gaat zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Waarom Courtney Cox alle afleveringen van Friends terugkeek
Sluiten