Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 17 apr 2020

Verrassing Jeangu Macrooy op swingende ‘Woningsdag’

Koningsdag vieren we dit jaar anders dan we gewend zijn, maar om het feestgevoel toch een beetje op gang te brengen komt Jeangu Macrooy met een swingend lied voor Koningsdag.

Hij doet dit op initiatief van de Staatsloterij. Muzikant Macrooy, die Nederland dit jaar zou vertegenwoordigen op het Songfestival in Rotterdam, geeft daarnaast op Koningsdag een live verrassingsoptreden. Waar, dat wordt natuurlijk niet bekendgemaakt. Ergens in Nederland staat hij plotsklaps onder de balkons. Met deze swingende ode willen beiden bijdragen aan een positief Koningsdaggevoel in alle Nederlandse huiskamers. De video is vanaf zaterdag 18 april onder andere te zien op de website en social kanalen van Staatsloterij.

Livestream

Koningsdag heeft dit jaar door het coronavirus een andere invulling gekregen, maar de oranje tompoucen, de Nederlandse vlaggen die uit mogen, de (online) vrijmarkt, het proosten op de koning en de Koningsdagtrekking blijven. Om Koningsdag te vieren geeft Macrooy die dag met zijn band een verrassingsoptreden. Het optreden is via een livestream op de Facebookpagina van Staatsloterij te volgen.

Macrooy: „Ik vond het een mooi project om aan mee te werken. Mijn producer Perquisite en ik hebben veel vrijheid gekregen om onze eigen draai aan het lied te geven. Daarnaast was het bijzonder om in deze coronatijd ineens samen met mijn band op een set te staan, verspreid over verschillende balkonnetjes, waarbij we allemaal even geadopteerd werden door een andere bewoner. Alles met gepaste afstand natuurlijk. Het was een leuke ervaring!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Verrassing Jeangu Macrooy op swingende ‘Woningsdag’
Sluiten