Metro
Metro Entertainment 10 jan 2020 / 13:30 uur

Snelle’s track tegen fiets-appen

Ondanks dat het verboden is om te appen en te fietsen tegelijk, gebruiken steeds meer jongeren hun telefoon tijdens het fietsen. Rapper Snelle komt daarom met een heftige videoclip om jongeren bewust te maken van de gevaren.

Ruim driekwart van de jongeren tussen de 15 en 17 jaar geeft aan hun telefoon wel eens te gebruiken tijdens het fietsen. Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid in opdracht van Interpolis. Rapper Snelle grijpt daarom in en wil met zijn nieuwe track ‘Smoorverliefd’ jongeren laten zien hoe gevaarlijk het eigenlijk is om te appen op de fiets.

Clip

In de clip die bij het nummer hoort, vertelt de rapper het verhaal van twee verliefde tieners die door een ongeluk niet meer samen zijn. Snelle ging voor de clip in gesprek met jongeren die, doordat ze werden afgeleid door hun telefoon, een ongeluk hebben gehad.

Geïnspireerd

Ook Snelle geeft toe dat hij zich niet altijd bewust was van de gevaren. „Pas toen ik in gesprek ging met zes jongeren en hun verhalen hoorde, snapte ik wat een probleem dit is. Doordat ik hoorde hoeveel ongelukken er gebeuren en wat de impact hiervan is, werd ik geïnspireerd om er een liedje over te schrijven.”

Tegelijk met de nieuwe videoclip van Snelle lanceert Interpolis een online minidocumentaire en de app PhoNo, die je helpt om je telefoon niet te gebruiken op de fiets.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snelle’s track tegen fiets-appen
Sluiten