Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 8 nov 2019

Kanye West wil president worden en naam veranderen

De presidentsverkiezingen in Amerika zijn nog niet begonnen of de focus ligt alweer op de verkiezingen daarna. Kanye West wil zich in 2024 kandidaat stellen voor het presidentsschap.

West is nog steeds serieus als het gaat om zijn politieke ambities. Hij lanceerde donderdag tijdens de Fast Company’s Innovation Festival in New York zijn plannen voor de Verenigde Staten. Maar voordat hij mogelijk zijn intrek neemt in het Witte Huis, denkt Kanye erover na om zijn naam te veranderen.

‘Billionaire Kanye West’

„Als mensen zeggen dat ze het gek vinden om jezelf miljardair te noemen, zeg ik altijd: misschien verander ik mijn naam voor een jaar in Christian Genius Billionaire Kanye West, zodat iedereen daarna begrijpt hoe het is", zei Kanye op het podium van het festival. De rapper begon vervolgens over zijn presidentsplannen. „Als ik in 2024 voor het presidentschap ga…", begon Kanye, tot groot vermaak van het aanwezige publiek. „Waarom lachen jullie allemaal?"

Kanye zegt dat – als hij wordt verkozen – hij „enorm veel banen zou creëren”. „I’m not going to run, I’m going to walk“, vervolgde hij. „Ze zeggen allemaal Kanye is gek, maar een op de drie Afro-Amerikanen zit in de gevangenis en alle beroemdheden ook omdat ze niets kunnen zeggen omdat ze zo bang zijn.”

‘Gun Trump nog een termijn’

Afro-Amerikanen worden volgens Kanye alleen maar gezien als een aparte bevolkingsgroep, iets dat hij zelf ervoer als modeontwerper. „Zwarte ontwerpers mogen geen mening hebben. Je mag alleen maar consument zijn."

Kanye West steekt zijn wens om ooit intrek te nemen in het Witte Huis al jaren niet onder stoelen of banken. Waar hij eerst zijn pijlen richtte op 2020, plaatste hij later zijn politieke ambities in de ijskast omdat hij zijn goede vriend Donald Trump nog een termijn gunde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kanye West wil president worden en naam veranderen
Sluiten