Metro
Metro Entertainment 28 okt 2019 / 16:49 uur

Mat Ras heeft faamnaam van 2019: ‘Hartstikke leuk!’

Ieder jaar gaat het radioduo Coen en Sander op zoek naar de meest bijzondere naam van het jaar. Dit jaar mag Mat Ras de felbegeerde – of niet zo felbegeerde – titel mee naar huis nemen. Hij is er zelf best oké mee.

Hij mag zich voegen bij Jack Pot, Chris Mus, Ferry Kuhlman en Kenny Boeijen. Ook Mat werd door de luisteraars van het radioprogramma De Coen en Sander Show uitgeroepen tot de drager van de meest originele naam in Nederland.

Trots

Voor de vijfde keer gingen de twee radiodj’s op zoek naar de faamnaam. De winnende Limburger Mat kwam naar de studio om zijn prijs in ontvangst te nemen. Trots is hij zeker: „Ik bedank iedereen die op mij gestemd heeft! Ik ben er echt trots op."

Harry Potter en Wil Naaijen

Mat was uiteraard niet de enige genomineerde. Op de tweede plaats eindigde Adriaan Bassie – die met zijn 72 jaar ouder is dan het circusduo. Wil Naaijen kwam op nummer drie, Kenneth Wilhelmus en Nicky Maus op respectievelijk vier en vijf. Harry Potter, Elke Kant, Ben Vierkant, Anne Bol en Eddy Schekman sloten de lijst af.

Mat werd opgegeven door een collega en dat vindt hij naar eigen zeggen ‘hartstikke leuk’. Die collega heet Heidi Maus. Inderdaad: familie van Nicky op plaats vijf in de lijst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mat Ras heeft faamnaam van 2019: ‘Hartstikke leuk!’
Sluiten