Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 15 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

HBO werkt aan spin-off serie van Grease!

Streamingdienst HBO werkt aan een nieuwe spin-off-serie gebaseerd op de hitfilm Grease uit 1978. Dat meldt The Hollywood Reporter. Eerder werd al aangekondigd dat er ook een bioscoop-prequel in de maak is, die plottechnisch het verhaal vertelt vóór de wereldberoemde film met John Travolta en Olivia Newton John.

Rydell High

Grease vertelt over Sandy en Danny, die elkaar op vakantie ontmoeten en verliefd worden. Als Sandy verhuist en op dezelfde school als Danny belandt, blijkt hij een heel andere jongen dan hij in de zomermaanden leek te zijn. Het tweetal gaat in het origineel naar Rydell High; dat zal ook de titel van de nieuwe serie worden.

Sommige personages uit de film zullen ook in Rydell High terugkeren. De muzikale serie speelt zich af in de jaren vijftig, maar zal ook serieuze moderne tienerthema’s als groepsdruk, puberteit in het puriteinse Amerika en ‘coming of age’ aansnijden. Het is nog niet bekend wie de serie gaat schrijven, wie de hoofdrollen gaat spelen of wanneer Rydell High te zien zal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.