Metro
Metro Entertainment 12 sep 2019 / 17:53 uur

Gratis concert rapper Willem de Bruin onder Rijksmuseum

Goed nieuws voor fans van The Opposites. Niemand minder dan Willem de Bruin, ook wel bekend als Willy, treedt zaterdag 28 september eenmalig op in de passage onder het Rijksmuseum. Het concert is gratis.

Het gratis concert is een toegift na zijn uitverkochte concertreeks in Carré. De concerten staan in het teken van zijn eerste soloalbum Man in Nood (2018).

Overeenkomsten Rembrandt en De Bruin

De samenwerking tussen de rapper en het rijksmuseum legt de overeenkomsten bloot tussen het werk van Rembrandt en De Bruin. „Donker en licht, waar het werk van Rembrandt bekend om staat, is ook een thema binnen mijn album Man in Nood”, zegt hij.

De Bruin vervolgt: „Creatief gezien wordt dit weer een nieuwe benadering van mijn verhaal.”Het is de eerste soloplaat van de rapper, bijna vier jaar nadat hij samen met Big2 de stekker trok uit The Opposites.

Uiteenvallen The Opposites

Het album staat vol met nummers waarin De Bruin zingt over de zwarte periode die volgde op het uiteenvallen van de rapformatie. Het Parool schrijft dat de rapper aangaf er met therapie, antidepressiva en het schrijven van muziek er weer bovenop te zijn gekomen.

Willem X Rijksmuseum is onderdeel van de serie Muziek in het Rijksmuseum. Het optreden is gratis. Vanaf 16 september om 12.00 is het mogelijk om in te schrijven voor kaarten. Er zijn 1250 tickets beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gratis concert rapper Willem de Bruin onder Rijksmuseum
Sluiten