Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 26 sep 2019 / 11:19 uur

Beyoncé gaat verder met rechtszaak over naam dochter

Beyoncé en weddingplanner Blue Ivy liggen met elkaar over hoop. Dat komt allemaal door de (merk)naam van de dochter van de wereldberoemde zangeres.

Het 7-jarige meisje heet namelijk ook Blue Ivy. Volgens Beyoncé is zij een cultureel icoon en daarom wil ze haar naam als merk registreren. De weddingplanner ziet het echter niet zitten en is bang voor de verwarring die er kan ontstaan bij potentiële klanten.

Belachelijk

Het popicoon noemt dat standpunt belachelijk, wat blijkt uit enkele rechtbankdocumenten die in handen zijn van The Blast. „Haar stelling dat klanten een kleine weddingplannerzaak zullen verwarren met Blue Ivy Carter, de dochter van twee van de bekendste artiesten ter wereld, is belachelijk en zou verworpen moeten worden.”

Bovendien neemt Blue Ivy haar achternaam mee in het merk, wat sowieso voor onderscheid moet zorgen. „De aanwezigheid van het woord Carter verwijst naar de beroemdheid Blue Ivy Carter en niet naar de regionale zaak van de tegenstander.”

Jongere tweeling loopt voor

Doordat Blue Ivy nog altijd niet – Beyoncé en haar man Jay-Z proberen dit al sinds haar geboorte – als merk geregistreerd staat loopt ze daarmee achter op de vijf jaar jongere tweeling. Rumi en Sir Carter werden dat kort na hun geboorte wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beyoncé gaat verder met rechtszaak over naam dochter
Sluiten