Beautify.nl
Beautify.nl Entertainment 23 sep 2019 / 15:29 uur

Acht levenslessen van Martien ‘wijnen, wijnen!’ Meiland

Iedere maandag en woensdag is het gieren geblazen als Martien Meiland op de buis verschijnt. Valt er van de populaire man (58) van Chateau Meiland en Ranking The Stars iets te leren?

SBS6 maakte maandag bekend dat ‘kasteelheer’ Meiland zijn eerste presenstatieklus gaat doen. In Cash or Trash laten mensen vanaf 23 oktober spullen taxeren en proberen ze deze te verkopen aan doorgewinterde handelaren. Chateau Meiland is voorlopig zijn kijkcijferklapper (vorige week weer 1,4 miljoen mensen voor de tv). Er wordt wat afgelachen om Martien Meiland en zijn familie met hun niet lullen maar poetsen-mentaliteit, maar het programma zit ook vol levenslessen (en wijn).

1 Geef niet op

Meiland weet het altijd mooi te zeggen: „We moeten dóór.” De familie kent veel tegenslagen tijdens het opknappen en het runnen van hun chateau, maar ze zitten nooit bij de pakken neer.

2 Volg je dromen en werk ervoor

Jaren geleden woonde de familie al in Frankrijk, maar eenmaal terug in Nederland begon het toch te kriebelen om een chateau te runnen. Martien en levenspartner Erica laten zien dat je je dromen kunt volgen, zolang je er maar hard voor werkt.

3 Spendeer tijd met belangrijke mensen

Omring jezelf met mensen die goed voor je zijn en het positieve in je naar boven halen, net als de Meilandjes. In hun geval betekent het dat ze om half 12 even een wijntje doen met z’n allen. In jouw geval kan het bijvoorbeeld zijn dat je op vrijdagavond met een lieve vriendin afspreekt en hier jullie traditie van maken.

4 Maak tijd voor een ontspannende alcoholische versnapering

Nu het toch over wijnen, wijnen, wijnen gaat… Er is altijd tijd voor een alcoholische versnapering. Zélfs als je het heel druk hebt. Je zag dat de familie maar honderd dagen had om te klussen, maar geen dag werd overgeslagen zonder een wijntje te drinken. Work hard, play hard zullen we maar zeggen.

Acht levenslessen van Martien ‘wijnen, wijnen!’ Meiland
Meiland in Ranking The Stars. / RTL

5 Blijf altijd jezelf

Mensen hebben altijd een mening over je. Over hoe je je gedraagt, hoe je eruitziet, wat je zegt… De Meilandjes laten zien dat je daar gewoon lak aan moet hebben. Een mooie levensles. Ze blijven zichzelf en hoewel er heus mensen zijn die de familie niet leuk vinden, er zijn genoeg mensen die wél genieten van het programma.

6 Kom voor jezelf op

Geloof je ergens in? Laat je dan niet tegenhouden door tegenslag en vecht tot het bittere einde voor hetgeen waar jij voor staat. Martien Meiland gaf niet op toen de familie Mariaux wilde dat hun naam niet werd gebruikt voor het chateau. Een mooi voorbeeld van voor jezelf opkomen, want de Meilandjes lieten uiteindelijk de rechter over de zaak bepalen.

7 Voel je niet zo snel aangevallen

Als iemand kritiek, feedback of commentaar heeft, is het heel makkelijk om iets persoonlijk op te vatten. Kijk eens naar hoe vaak Martien Meiland gezeik heeft met de familie. Trekt hij het zich persoonlijk aan? Nee. Het kan daarom geen kwaad om deze levenslessen toe te passen op je eigen leven: zie niet alles als een persoonlijk aanval.

8 Problemen zijn op te lossen (met een wijntje)

Je kunt boos zijn en blijven mokken om iets, maar je kunt ook een glas wijn inschenken en je problemen oplossen.

Dit artikel is geschreven door Beautify.nl.

Reageer op artikel:
Acht levenslessen van Martien ‘wijnen, wijnen!’ Meiland
Sluiten