Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 18 jul 2019 / 12:31 uur

The Lion King nu al record aantal bezoekers in NL

De nieuwe versie van The Lion King is op de eerste dag dat de Disneyfilm in de bioscoop draaide, bezocht door 112.000 bezoekers. Het is daarmee de beste opening voor een Disney-film ooit in Nederland, maakte de distributeur donderdag bekend.

Dubbele bedrag

De nieuwe Lion King bracht in één dag 1,6 miljoen euro op. Dit is bijna het dubbele van het bedrag dat de originele versie uit 1994 in het hele eerste weekend opbracht.

Drie van de vier bioscoopgangers in Nederland kochten woensdag een kaartje voor The Lion King. De digitaal geanimeerde remake van The Lion King lijkt daarmee hard op weg een grote bioscoophit te worden. The Lion King uit 1994 trok uiteindelijk ruim 2,6 miljoen bezoekers.

Remake

De animatiefilm uit 1994 geldt als een van de grote Disney-klassiekers. Regisseur Jon Favreau maakte een digitaal geanimeerde remake die er dankzij de modernste technieken levensecht uitziet. De liedjes van Elton John en Tim Rice keren terug in de film; wel heeft Beyoncé een nieuw extra nummer gemaakt. De film is nu te zien in 140 Nederlandse bioscopen.

Metro’s Erik heeft de kaskraker gezien, zijn verslag lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Lion King nu al record aantal bezoekers in NL
Sluiten