Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 20 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Miljuschka reageert op kritiek over ‘plussize’

„Vanaf morgen sier ik met trots als eerste plussize model de cover van Grazia“, zo startte presentatrice Miljuschka Witzenhausen haar Instagrampost woensdag. Alhoewel de presentatrice dit goed bedoelde, kreeg ze een hoop kritiek over zich heen. Fans en volgers waren in shock dat ze zichzelf onder het kopje ‘plussize’ vond behoren.

Vanaf maat 40 onder plussize

De presentatrice reageerde zaterdag, via een Instagrampost, op deze kritiek. „Gek genoeg is het tegenwoordig al zo dat je vanaf maat 40 onder plussize valt. Ik heb maat 42-44 en weeg gemiddeld 75kg met een lengte van 165cm", begint ze haar bericht. „Ik heb absoluut geen problemen met mijn maat of gewicht. Wel is het belangrijk om te realiseren dat bij een foto als deze, hele teams komen kijken om het mooi te krijgen. Ik rol iets anders mijn bed uit."

„Wat ik wel echt frustrerend vind is dat veel rolmodellen zo dun zijn. Ik schreeuw al tijden om een plussize-badmode lijn door influencers van Nederlandse bodem", vervolgt Witzenhausen.

‘Relativeringsvermogen komt met de jaren’

„Relativeringsvermogen komt met de jaren. Mijn lijf heeft twee kids gebaard, heeft ondanks mn cellulitis fantastische seks en boven alles het werkt weer iedere dag. Daar ben ik dankbaar voor", aldus de presentatrice. „Maar als je 16 bent dan is dit een afschuwelijke tijd om te leven. Alles lijkt hier op social media perfect en kan geshopt worden tot het ideaal beeld. Maar in dat pashokje zijn we allemaal gelijk en valt er niks op te poetsen terwijl er op de muur de perfecte influencer prijkt."

Witzenhausen sluit haar bericht af: „Dus dames show alles wat je hebt op het strand, op social media, laat het licht aan in de slaapkamer. Wees trots op jezelf en geniet van dat lichaam!"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.