Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 3 jul 2019 / 13:41 uur

Famke Louise maakt acteerdebuut

Famke Louise maakt haar acteerdebuut. De zangeres speelt de hoofdrol in de korte film Hitte van regisseur Thessa Meijer.

Meijer en productiebedrijf July Film maakten Hitte in opdracht van filmplatform Cineville. Vanaf 8 augustus is de korte film in de 43 Cineville-filmtheaters te zien. Eerder speelde Famke Louise een ‘hoofdrol’ in een Videolandproductie, maar dat was een documentaire over haar leven.

Knappe ijscoman

Hitte gaat over een verlegen meisje (Famke Louise) dat tijdens een hittegolf verkoeling zoekt in een ijssalon. Wanneer ze in de ogen van de ijscoman kijkt, bevindt ze zich op gevaarlijk terrein. Naast de debuterende actrice maken ook Daniel Kolf (De Libi), Frits Lambrechts en twee deelneemsters aan The Voice Kids, Anouk en Priscilla, hun opwachting in de film.

Famke Louise is perfect

„Verlegenheid, blozen, het warm krijgen. Het heeft iets puberaals, maar toch heb ik er zo nu en dan nog last van. In Hitte zet ik dat om in iets lachwekkends en positiefs”, zegt regisseur Thessa Meijer. „Famke Louise is perfect voor deze film omdat ze niet alleen muzikaal is, maar ook een sterke persoonlijkheid en een goed gevoel voor humor heeft. Ze heeft zowel een lieve als een sexy kant.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Famke Louise maakt acteerdebuut
Sluiten