Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 18 jun 2019

Jan Smit favoriet voor presentatie Songfestival

Jan Smit ligt in pole-position om het Eurovisie Songfestival te presenteren. Tenminste, de zanger is de grote favoriet onder het Nederlandse publiek. Dat blijkt uit een onderzoek van Panelwizard in opdracht van TrosKompas.

Mafkees

Met 13,6 procent van de stemmen blijft Jan Smit onder andere Chantal Janzen (5,9 procent) en Eva Jinek (4,1 procent) voor. Laatstgenoemde gaf onlangs in het programma Opium al aan hier zeker voor open te staan. „Je zou wel een mafkees zijn als je daar nee tegen zegt”, zo gaf ze toe.

Andere namen die in de poll naar voren kwamen zijn de van Martijn Krabbé, Paul de Leeuw, Jeroen Pauw, Cornald Maas, Dionne Stax en – uiteraard – de kersverse Eurovision-winnaar Duncan Laurence.

Ook werd er gevraagd naar welke stad organisatie op zich moest nemen. Daarbij kwam hoofdstad Amsterdam het vaakst naar voren (22 procent). Net voor Rotterdam (20 procent) en Maastricht (18 procent). Ook Arnhem, Utrecht en Den Bosch werden genoemd.

Davina Michelle

Tot slot werd er ook nog gevraagd naar de act die Nederland volgend jaar moet vertegenwoordigen. Davina Michelle is de publieksfavoriet met 8,5 procent van de stem, gevolgd door Maan (4,6 procent) en Anouk (2,7 procent).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jan Smit favoriet voor presentatie Songfestival
Sluiten