Anne Kersten
Anne Kersten Entertainment 7 jun 2019

De Jeugd breekt Olympisch Stadion af

De Jeugd van Tegenwoordig heeft het duizendste concert op grandioze wijze gevierd. In het Amsterdamse Olympisch Stadion was de toon al snel gezet.

"Niets gaat dit ooit nog toppen", zeiden Willie Wartaal, Vjeze Fur en Faberyayo al eerder tegen Metro. En daar kregen ze gelijk in. De show – compleet met vuurwerk, gastartiesten en dikke moshpit – was groots.

De Jeugd breekt Olympisch Stadion af

‘Speciaal voor jullie’

Voorbereid op een wolkbreuk begonnen de heren met poncho’s aan, maar – zoals Fred nog even liet vallen – zelfs de zon liet zich nog even zien. "Speciaal voor jullie." Of het nou met bakken uit de hemel was komen vallen of 30 graden was geweest, voor zowel de uitgelaten fans als de Jeugd had het niet uitgemaakt. Los ging het sowieso wel.

Met ‘Een Barkie’ zetten de mannen de toon voor de rest van de avond, maar pas vanaf ‘Torpedo’ gaat het volledig los. De eerste bescheiden circlepits zijn te spotten en met bier wordt volop gegooid. De échte pits beginnen natuurlijk pas bij ‘Ik Kwam Haar Tegen In De Moshpit’.

Als Bas Bron dan ook z’n eigen tracks nóg harder mixt kan de avond niet meer stuk. Vanaf ‘Sterrenstof’ hoeven de mannen niet eens meer te zingen, dat doet het publiek wel. Tel daar de crowdsurfpogingen van Faberyayo en Vjeze Fur, en het publiek dat massaal het podium betreedt bij op en dan is het wel duidelijk. De mannen van de Jeugd hebben het stadion afgebroken. Nu wachten tot wat ze in petto hebben voor nummer 2000.

De Jeugd breekt Olympisch Stadion af

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De Jeugd breekt Olympisch Stadion af
Sluiten