Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 4 mei 2019 / 15:45 uur

Acteur Luke Perry begraven in ‘champignonpak’

Luke Perry is op een speciale manier begraven, namelijk in een milieuvriendelijk ‘champignonpak’ in plaats van in een traditionele kist. Dat heeft zijn dochter Sophie deze week onthuld op Instagram. Volgens haar was het pak een van Lukes laatste wensen.

Laatste wensen

De 18-jarige Sophie schrijft dat champignons "een heel nieuwe betekenis" voor haar hebben gekregen door het pak. „Mijn vader ontdekte het zelf en ik heb hem nog nooit zo opgewonden over iets gezien. Hij is er in begraven, het was een van zijn laatste wensen. Het is iets moois voor deze prachtige planeet en ik wilde het met jullie allemaal delen."

Het zogeheten ‘mushroomsuit’ is een alternatief voor een gewone begrafenis of crematie. De schimmels in het pak verwerken stoffelijke resten tot schone compost. De acteur, bekend van series als Beverly Hills 90210 en Riverdale stierf op 4 maart op 52-jarige leeftijd, enkele dagen na een beroerte. De ster werd in de buurt van Nashville begraven.

Reageer op artikel:
Acteur Luke Perry begraven in ‘champignonpak’
Sluiten