Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 4 mei 2019 / 15:45 uur

Acteur Luke Perry begraven in ‘champignonpak’

Luke Perry is op een speciale manier begraven, namelijk in een milieuvriendelijk ‘champignonpak’ in plaats van in een traditionele kist. Dat heeft zijn dochter Sophie deze week onthuld op Instagram. Volgens haar was het pak een van Lukes laatste wensen.

Laatste wensen

De 18-jarige Sophie schrijft dat champignons "een heel nieuwe betekenis" voor haar hebben gekregen door het pak. „Mijn vader ontdekte het zelf en ik heb hem nog nooit zo opgewonden over iets gezien. Hij is er in begraven, het was een van zijn laatste wensen. Het is iets moois voor deze prachtige planeet en ik wilde het met jullie allemaal delen."

View this post on Instagram

💋In December I went to San Francisco with two of my best friends. One of them, had never never been to California, so we went to show him the Redwoods. I took this picture while we were there, because i thought, “damn, those mushrooms are beautiful.” Now, mushrooms hold an entirely new meaning for me. Any explanation i give will not do justice to the genius that is the mushroom burial suit, but it is essentially an eco friendly burial option via mushrooms. All i can say is that you should all look into them at coeio.com or just by googling “mushroom burial suit” . My dad discovered it, and was more excited by this than I have ever seen him. He was buried in this suit, one of his final wishes. They are truly a beautiful thing for this beautiful planet, and I want to share it with all of you.

A post shared by Sophie Perry (@lemonperry) on

Het zogeheten ‘mushroomsuit’ is een alternatief voor een gewone begrafenis of crematie. De schimmels in het pak verwerken stoffelijke resten tot schone compost. De acteur, bekend van series als Beverly Hills 90210 en Riverdale stierf op 4 maart op 52-jarige leeftijd, enkele dagen na een beroerte. De ster werd in de buurt van Nashville begraven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Acteur Luke Perry begraven in ‘champignonpak’
Sluiten